Weinig animo raadsleden voor bijeenkomst arbeidsmarktbeleid

Weinig animo raadsleden voor bijeenkomst arbeidsmarktbeleid

REGIO – Voor de regionale raadsconferentie over het arbeidsmarktbeleid, die maandagavond 21 januari wordt gehouden in het stadhuis van Nijmegen, blijkt weinig animo te zijn bij de raadsleden.

Dat werd dinsdagavond duidelijk toen PvdA-raadslid Sijmen Versluijs in de gemeenteraad van Beuningen een oproep deed om die bijeenkomst bij te wonen. Volgens Versluijs hadden zich daarvoor elf raadsleden uit Nijmegen aangemeld, maar slechts 4 raadsleden vanuit de andere gemeenten. Zij komen uit Berg en Dal (1), Heumen (1), Wijchen (1) en Beuningen (1).

Zeven raadsleden

De dringende oproep van het PvdA-raadslid aan zijn collega’s was niet aan dovemansoren gericht. Spontaan meldden zich liefst zeven Beuningse raadsleden aan voor de conferentie. Drie van BN&M, drie van GroenLinks en één CDA’er.

De bijeenkomst in het Nijmeegse stadhuis is vooral bedoeld om te stimuleren dat gemeenten goed gaan samenwerken bij het binnenhalen van nieuwe bedrijven naar de regio. In het verleden probeerde men teveel om elkaar af te troeven, om zo het eigen gemeentelijke bedrijventerrein vol te krijgen. Volgens Versluijs gaat het maandag om een belangrijke bijeenkomst.

Goede bereikbaarheid

De gemeenten in de regio rondom Nijmegen moeten gaan samenwerken bij het verbeteren van het vestigingsbeleid. Dat kan onder meer door te investeren in een goed woonklimaat en een goede bereikbaarheid.

Zoals bekend dreigen de wegen rondom Nijmegen tijdens de spitsuren steeds vaker dicht te slibben. Als het regent en er één of twee opstoppingen zijn, bijvoorbeeld door een ongeluk, dan ontstaan er op meerdere locaties verkeersstremmingen. Ook moet bijvoorbeeld het onderwijs goed aansluiten op de vraag vanuit het bedrijfsleven.

De bijeenkomst maandagavond is niet openbaar voor het publiek, omdat het een werksessie betreft, zo meldt de griffie van de gemeente Nijmegen.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}