Werk aan rijksweg Malden: wegversmalling en maximaal 30 km

Werk aan rijksweg Malden: wegversmalling en maximaal 30 km

MALDEN – De provincie Gelderland startte maandag met groot-onderhoud aan de Rijksweg van Malden naar Nijmegen. Het asfalt op de hoofdrijbaan wordt vervangen. De werkzaamheden aan de weg worden uitgevoerd in zes fasen en vinden plaats in het najaar en komend voorjaar.

Tussen 2 en 23 september is de weg open, maar wel smaller dan normaal. Bovendien gaat de maximum snelheid tijdelijk naar 30 km per uur. Tussen 23 en 27 september wordt het nieuwe asfalt op de weg aangebracht. De weg is daarom in deze periode dicht tussen 20.00 en 05.30 uur.  

Fietsers kunnen tijdens de werkzaamheden gebruik blijven maken van het fietspad naast de rijksweg. Woningen en bedrijven blijven tijdens de werkzaamheden bereikbaar, maar de provincie waarschuwt wel dat men rekening moet houden met eventuele omleidingsroutes.

Nieuwe verkeerslichten kruispunt

Naast onderhoud aan het asfalt maakt de provincie de ontsluiting van de McDonald’s veiliger voor fietsers en auto’s. De verkeerslichten bij de Union sportvelden worden vervangen en er wordt een rijbaanscheiding aangebracht tussen de rotonde Groesbeekseweg en de bebouwde komgrens bij de rotonde Veldsingel.

Buslijnen 1 en 83 rijden door Malden. Tijdens de werkzaamheden tussen 2 en 30 september blijven de bussen hun normale route rijden. Mogelijk rijdt de bus daarna een andere route. De hulpdiensten kunnen altijd langs de werkzaamheden rijden in geval van nood.

Overleg met ondernemers

De provincie heeft gesprekken gevoerd met de ondernemers rondom de Rijksweg. Door deze fasering te kiezen, is er zoveel mogelijk tegemoet gekomen aan hun wensen en voorkeuren, zo stelt de provincie. De omleidingsroutes en veiligheid zijn volgens de provincie in nauw overleg vastgesteld met de gemeenten Heumen en Nijmegen, de hulpdiensten en Rijkswaterstaat.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}