Aanpassing busdienstregeling Arriva per 30 juni

Aanpassing busdienstregeling Arriva per 30 juni

NIJMEGEN – Vervoerder Arriva start op 30 juni met een nieuwe busdienstregeling in Limburg. De belangrijkste aanleiding is de komst van 55 elektrische bussen die op diverse lijnen in heel Limburg gaan rijden. Hierdoor wijzigen tijden en routes. In onze regio rijdt buslijn 83 naar Venlo.

Verder wordt in de nieuwe dienstregeling de inzet van sommige lijnen verder aangepast aan het reizigersaanbod. De treindienstregeling verandert niet.

Helft bussen in Limburg elektrisch

Met deze uitbreiding van het aantal elektrische bussen wordt volgens Arriva opnieuw een belangrijke stap gezet op weg naar een uitstootvrije concessie per 2025/2026. Door de komst van de 55 nieuwe elektrische bussen groeit de ‘zero-emissievloot’ naar 96. Dat is de helft van alle bussen die in Limburg rijden.

Laadpalen

De nieuwe bussen worden ook in de streek, en dus op langere afstand, ingezet. Daartoe zijn op diverse plaatsen in Limburg, afhankelijk van het aantal lijnen en bussen, één of meer (snel)laadpalen gerealiseerd. De wijzigingen in de dienstregeling van de bussen is gerelateerd aan de laadtijden die de elektrische bussen nodig hebben. In de avond/nacht worden de bussen in de stallingen met behulp van druppelladers geladen zodat ze ’s ochtends weer vol aan de dienst kunnen beginnen.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}