Dijkversterking maakt Mook weer veilig voor de toekomst

Dijkversterking maakt Mook weer veilig voor de toekomst

MOOK – Na zes jaar van besluitvorming, overleg en bouwwerkzaamheden is woensdag de dijkversterking Mook officieel opgeleverd. Het gaat om twee groene waterkeringen met een gezamenlijke lengte van 855 meter, en een betonnen keermuur van bijna duizend meter.

Het waterschap Limburg hanteert het motto ‘Met de omgeving, voor de omgeving’. Volgens het waterschap is deze dijkversterking “een omvangrijk project geweest met een grote impact op de inwoners van Mook”.

Technisch complex project

In 2013 zijn de gesprekken met de omgeving begonnen en zijn er verkenningen uitgevoerd. De uitvoering van de werkzaamheden zelf namen uiteindelijk 1,5 jaar in beslag. Het waterschap Limburg spreekt van een technisch complex project, waarover ook intensief overleg heeft plaatsgevonden met diverse gemeenten.   

De betonnen keermuur is boven de grond voorzien van fraai metselwerk. Zo past het goed bij de omgeving en sluit het aan bij de herinrichting van het Raadhuisplein in Mook.

Grote overlast voor omwonenden

De officiële oplevering vond plaats aan de kade bij de nieuwe keermuur in Mook, in aanwezigheid van de inwoners, vertegenwoordigers van de gemeente Mook en Middelaar en andere betrokkenen.

De werkzaamheden hebben grote overlast veroorzaakt voor de omwonenden, zo erkende bestuurder Jos Teeuwen van het waterschap Limburg. Hij bedankte de inwoners voor hun medewerking en hun geduld. Het heeft allemaal wel geloond, want ´Mook is nu weer veilig voor de toekomst´, aldus Teeuwen.

Veel waterkeringen in Limburg voldoen volgens het Waterschap op dit moment nog niet aan de basisveiligheid van de nieuwe normen die gelden. Daarom worden ook de komende jaren nog diverse waterkeringen versterkt en verhoogd.

Foto: Waterschap Limburg

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}