Dijkversterking Mook 3 juli officieel opgeleverd

Dijkversterking Mook 3 juli officieel opgeleverd

MOOK – De officiële oplevering van het dijkversterkingsproject Mook vindt plaats op woensdag 3 juli, zo heeft het Waterschap Limburg maandag bekendgemaakt.

Mook is volgens het Waterschap nu goed beschermd tegen het gevaar voor overstroming. “En zo houden de inwoners droge voeten bij hoogwater,” zegt het Waterschap.

Nieuwe keermuur symbolisch gedoopt

De officiële oplevering gebeurt aan de kade bij de nieuwe keermuur in Mook, in aanwezigheid van de inwoners, vertegenwoordigers van de gemeente Mook en Middelaar en andere betrokkenen. Bestuurder Jos Teeuwen van het Waterschap en wethouder Geertjan Wienhoven dopen samen symbolisch de nieuwe keermuur, die zo belangrijk is voor de veiligheid van de dorpelingen.

Op 3 juli is er vanaf drie uur ’s middags een programma georganiseerd bij de speciale feestlocatie aan de kade bij de passantenhaven in Mook.

Nieuwe normen veiligheid

Het Waterschap wijst er op dat alle projecten voor dijkversterking in Limburg plaatsvinden, omdat wonen en werken langs het water nu eenmaal risico’s met zich meebrengt. Bovendien zijn de normen voor de veiligheid van de Nederlandse waterkeringen vernieuwd, zo zegt het Waterschap.

Veel waterkeringen in Limburg voldoen volgens het Waterschap nog niet aan de basisveiligheid uit deze nieuwe norm. Daarom worden ook de komende jaren nog diverse waterkeringen versterkt en verhoogd. Dat gebeurt onder meer in samenwerking met Rijkswaterstaat en het Hoogwaterbeschermingsprogramma. 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}