Mook helpt inwoners verduurzamen met lening

Mook helpt inwoners verduurzamen met lening

MOOK – Inwoners van de gemeente Mook & Middelaar kunnen voortaan gebruik maken van de Lening Duurzaam Thuis. De Provincie Limburg stelt duurzaamheidsleningen beschikbaar voor energiebesparing, duurzame energieopwekking en om de levensloopbestendigheid van woningen te verbeteren.

Aantrekkelijk tarief

Om duurzaamheidsmaatregelen te treffen, kan een bedrag van minimaal 2.500 euro geleend worden tegen een aantrekkelijk rentetarief. Voorbeelden van deze maatregelen zijn een warmtepomp, zonnepanelen en spouwmuurisolatie. Bij levensloopomstandigheden kan gedacht worden aan het rolstoeltoegankelijk maken van woningen. Soms is het hierbij nodig om asbest te verwijderen, maar de kosten hiervan mogen worden meegefinancierd in de Lening Duurzaam Thuis.

De lening is bedoeld voor eigenaar-bewoners en huurders van bestaande woningen. Deze kan worden aangevraagd bij de Provincie Limburg, waarna de lening verstrekt en beheerd wordt door Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVN). In de proefperiode tot 14 maart kunnen ook huurders van 76 jaar en ouder in aanmerking komen voor een lening tot maximaal €25.000.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}