Mook & Middelaar wil Maasoevers opschonen

Mook & Middelaar wil Maasoevers opschonen

MOOK – De gemeente Mook & Middelaar wil de Maasoevers in Limburg opschonen. Op 7 april vindt er een schoonmaakactie plaats waarbij verenigingen kunnen helpen met het opschonen van trajecten langs de Maas.

Maximaal tien verenigingen kunnen zich aanmelden voor de schoonmaakactie. Er staat een beloning van 200 euro voor deelnemende verenigingen. Iedere organisatie stelt een groep van tien tot vijftien enthousiastelingen samen, die daarna één tracé toebedeeld zullen krijgen. De actie vindt op zaterdagmiddag 7 april plaats tussen 13.30 en 16.00 uur.

Onverzorgd

Op de oevers van de Maas komt veel afval terecht dat door de rivier is aangevoerd. Dit leidt niet alleen tot een onverzorgd landschapsbeeld, maar het veroorzaakt ook ‘plastic soep’ in zeeën en oceanen. Door zonlicht en golfslag verandert het plastic in zogeheten microplastics die niet meer uit het water te verwijderen zijn. Talloze dieren krijgen deze kleine deeltjes vervolgens binnen. Om dit te voorkomen, werken o.a. provincie Limburg, Rijkswaterstaat Zuid-Nederland, gemeenten, terreinbeheerders en natuurorganisaties samen in het project Schone Maas.

 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}