Inwoner Mook en Middelaar moet vaker sporten en bewegen

Inwoner Mook en Middelaar moet vaker sporten en bewegen

MOOK – De inwoners van de gemeente Mook en Middelaar moeten meer bewegen en sporten. Dat is de wens van het college van B&W en de gemeenteraad. Om het bewegen en sporten te stimuleren wil men een zogenoemd ‘Lokaal Sportakkoord’ realiseren.

Daartoe wordt op donderdag 29 augustus een startbijeenkomst gehouden met een grote groep partners uit diverse sectoren. Sport- en beweegaanbieders nemen daar aan deel, evenals maatschappelijke partners uit de wereld van zorg, cultuur, welzijn en onderwijs.

Ook de gemeente en het bedrijfsleven zijn volop van de partij. Daarnaast zijn alle inwoners die willen meedenken over sporten en bewegen welkom op de startbijeenkomst.

Sportakkoord breed gedragen

De aanwezigen worden dan nader geïnformeerd over het Sportakkoord voor Mook en Middelaar. Het gaat dan met name over de kansen die dit biedt en de inbreng die de partners hierin kunnen hebben.

De onafhankelijke sportformateur Miriam van Moll gaat het hele proces in Mook en Middelaar begeleiden. Het is de bedoeling dat het Lokaal Sportakkoord breed wordt gedragen door alle betrokken partners en de inwoners.

Twee follow-up bijeenkomsten

De startbijeenkomst voor een Sportakkoord vindt plaats in MFC de Koppel aan de Dorpsstraat in Middelaar, vanaf 19.30 uur. De inloop begint een half uur eerder.

Na de startbijeenkomst komen er in ieder geval nog twee follow-up bijeenkomsten, die staan gepland voor 11 september en 16 september. Dan wordt er inhoudelijk verder gepraat hoe het sporten en bewegen door de inwoners kan worden gestimuleerd.    

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}