Lintje voor supermarkt-ondernemer uit Mook

Lintje voor supermarkt-ondernemer uit Mook

MOOK – Tijdens de jaarlijkse lintjesregen worden vele honderden mensen in Nederland beloond voor hun bijzondere verdiensten voor de samenleving. Zo ook in de gemeente Mook & Middelaar, waar ondernemer Wim Voet op vrijdag 26 april tot Lid in de Orde van Oranje Nassau werd benoemd. Burgemeester Willem Gradisen reikte de koninklijke onderscheiding uit in Herberg-Restaurant ’t Zwaantje in Mook.

Wim Voet kreeg de erkenning voor meerdere diensten binnen de gemeente. De meesten zullen hem kennen van supermarkt de PLUS, waarvan hij al sinds 1992 eigenaar is. Daarnaast is de ondernemer uit Mook zeer actief in het ondersteunen van het verenigingsleven en zijn vrijwilligers. Eén van zijn daden was de statiegeldactie voor zijn geliefde schoolproject in Nicaragua, waarvan hij de netto-opbrengst uit eigen zak verdubbelde.

Afstand tot de arbeidsmarkt

Naast de talloze inzamelingsacties die hij door de jaren heen opzette, neemt Wim Voet al meer dan 25 jaar jongvolwassenen met afstand tot de arbeidsmarkt in dienst. Hoewel de supermarkthouder hier al jaren geen vergoeding meer voor krijgt, vindt hij het belangrijk om deze cliënten te helpen onderzoeken wat hun mogelijkheden zijn.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}