Molenhoek geteisterd door draaideurcrimineel

Molenhoek geteisterd door draaideurcrimineel

MOLENHOEK – Inwoners van Molenhoek hebben last van een zogenaamde draaideurcrimineel. In het noordelijkste dorp van Limburg zijn de voorbije weken frequent problemen ontstaan, die zich grotendeels in de wijk De Toverdans afspeelden.

De dader werd meermaals vastgezet door de politie, maar zodra de man vrijkwam, ging hij verder waar hij was gebleven.

Onrustzaaier

In en rondom De Toverdans houdt de onrust aan. Auto’s werden bekrast en vernield, bij diverse woningen werd ingebroken en diefstal gepleegd, terwijl de dader op andere momenten zonder aanleiding confrontaties opzocht met bewoners van de wijk. Al vaker werd zijn buit aangetroffen bij een contactpersoon, die op een ander adres in Molenhoek woont. Slachtoffers en omwonenden zijn het zat. Zo blijkt ook uit de reactie van een buurtbewoner, die anoniem wil blijven: “De situatie is verschrikkelijk. De dader wordt telkens voor korte tijd vastgehouden, maar zodra hij vrijkomt, begint hij weer met allerlei criminele activiteiten. Ik heb er een aantal nachten erg slecht van geslapen.”

Samen sterker

De buurtbewoners hebben inmiddels een rechtstreeks telefoonnummer verkregen van de politie in Gennep. Op die manier kan in de toekomst sneller worden gehandeld. Via de WhatsAppgroep van de wijk houden bewoners elkaar op de hoogte.

“De WhatsAppgroep ontploft van de berichten. Dit is het onderwerp van de dag in De Toverdans. Het is wel een fijn idee dat we sterk staan met alle buurtbewoners, want iedereen weet inmiddels wie de dader is. Er is ook contact met de gemeente geweest. Ik begrijp dat het niet ideaal is om de problemen te verplaatsen, maar een gebiedsverbod lijkt de enige oplossing. Dit moet afgelopen zijn.”

Buurtparticipatie

Nadat een gesprek tussen buurtbewoners heeft plaatsgevonden, wordt verwacht dat de problemen zullen stoppen. Volgens een politiewoordvoerder heeft de dader niets meer te zoeken in de Molenhoekse wijk: "De betreffende persoon is een aantal weken geleden verhuisd uit het dorp. In principe hoeft de dader dus niet meer in de wijk te zijn. De buurtparticipatie lijkt voldoende om een eventuele volgende keer snel op te treden. Een gebiedsverbod is op dit moment nog geen optie, maar als de problemen aanhouden, kan dat nog komen.”

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}