Mook viert 25-jarige stedenband met Pribyslav in Tsjechië

Mook viert 25-jarige stedenband met Pribyslav in Tsjechië

MOOK – De gemeente Mook en Middelaar viert het 25-jarig bestaan van de stedenband met de gemeente Pribyslav in Tsjechië. Daarvoor komen in het weekend van 14 en 15 juni zo'n 25 gasten uit Pribyslav naar Mook. Er is een feestelijk programma opgezet om het 25-jarig jubileum van de vriendschap tussen beide plaatsen te benadrukken.

Veel uitwisseling

Het idee voor een stedenband ontstond na de Tweede Wereldoorlog en beleefde een revival na de val van de Muur in 1989. Mook en Middelaar werd in 1994 'tweelingstad' met Pribyslav en sindsdien zijn er veel uitwisselingsprogramma´s opgezet.

In Mook werd Stichting Pribyslav opgericht, terwijl in Tsjechië het Comité voor Buitenlandse Betrekkingen het daglicht zag. In de afgelopen 25 jaar zijn er vele uitwisselingen geweest, waarbij scouts, voetballers, tennissers, zangers, muzikanten, brandweerlieden en gemeentebestuurders betrokken waren.

Fototentoonstelling

Onder de 25 gasten uit Pribyslav in het feestweekend is ook een delegatie van het gemeentebestuur, onder wie burgemeester Martin Kamarád. De Tsjechische gasten krijgen een gevarieerd programma aangeboden. Zo is er op 15 juni 's middags in 't Moks café de manifestatie 'Mook meets Pribyslav'.

Met een fototentoonstelling wordt 25 jaar stedenband in beeld gebracht, en kan men de verenigingen zien die nauw betrokken zijn bij de stedenband.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}