Mookse burgemeester opent insectenhotel Zoem Inn bij Adalbert Basisschool

MOOK EN MIDDELAAR – Zoem Inn is de naam van het nieuwe insectenhotel, dat vrijdag feestelijk wordt geopend door Burgemeester Gradisen van de gemeente Mook en Middelaar. Het is een initiatief van de natuurouders van de Adalbert Basisschool in Mook.

Het historische dorpsicoon Kiste Trui zal hoogstpersoonlijk met de schop in de hand haar schat aanbieden aan de insecten die er de komende tijd zullen overwinteren en hun eitjes zullen leggen.

Tekst gaat verder onder de video.

Werkgroep Natuurouders

Werkgroep Natuurouders van de Adalbertschool heeft de afgelopen maanden gewerkt aan de bouw en plaatsing van het hotel. De schoolkinderen hebben materialen verzameld, zoals dennenappels, takken, terracotta potjes, klei en stukjes dakpan waarmee Zoem Inn vervolmaakt kon worden.

Het door vrijwilligers gerealiseerde insectenhotel krijgt een prominente plek aan de voorkant van de basisschool. Eromheen worden in het voorjaar nog wilde bloemen gezaaid.

Vitaal belang

De achterliggende gedachte voor het initiatief Zoem Inn is het feit dat het niet zo goed gaat met de insecten in Nederland en dat ze van vitaal belang zijn, onder andere voor de voedselproductie. Daarom worden ze een handje geholpen.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}