Sjors Sportief & Creatief succesformule bij de jeugd

Sjors Sportief & Creatief succesformule bij de jeugd

REGIO – In zes gemeenten in de regio Nijmegen is begin deze maand weer begonnen met het project Sjors Sportief & Creatief. Dankzij dit project kunnen leerlingen van de basisschool (vaak gratis) kennismaken met allerlei sporten en creatieve activiteiten.

De jeugd kan in elke gemeente bij tientallen verenigingen en clubs een proefles bijwonen, zonder meteen lid te hoeven worden. In alle gemeenten slaat het project enorm aan. Zo spreekt Wijchen van een “succesvolle formule” waaraan vorig jaar ruim 1200 leerlingen deelnamen.   

Laagdrempelig karakter

De kinderen in Wijchen kunnen bijvoorbeeld kiezen uit fitness, kinderyoga, turnen, kabouteractiviteiten en zaalvoetbal. Daarnaast zijn er ook creatieve workshops als muziek maken, graffiti, schilderen, programmeren met computers, enzovoort.

Alle activiteiten worden duidelijk opgesomd in het Sjorsboekje, waaruit de kinderen een keuze kunnen maken. De succesformule is mede te danken aan het laagdrempelige karakter van alle activiteiten.

Project al in meer dan 90 gemeenten

In de gemeente Beuningen kan de jeugd kiezen uit meer dan 80 activiteiten, zoals taartjes maken, lasergamen en toneelspelen. Inschrijven kan het hele schooljaar door en ze mogen zich voor zoveel activiteiten inschrijven als ze zelf willen.  

Sjors Sportief & Creatief is inmiddels in meer dan 90 gemeenten in ons land beschikbaar voor de jeugd. In de regio geldt dat voor Druten, Nijmegen, Mook en Middelaar, Beuningen, Overbetuwe en Wijchen. 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}