Start bouw nieuwe fietsbrug over de Maas naar Mook

Start bouw nieuwe fietsbrug over de Maas naar Mook

CUIJK – Fietsers kunnen vanaf komend najaar gebruikmaken van een nieuwe fietsbrug over de Maas van Mook naar Cuijk. De fietsbrug maakt onderdeel uit van het MaasWaalpad, een snelle fietsroute die van Cuijk via de gemeenten Mook en Middelaar en Heumen tot in Nijmegen (Heyendaal) loopt.

Op dinsdagochtend 25 juni wordt aan de Everdineweerd in Cuijk het officiële startsein gegeven voor de bouw van de fietsbrug. De aftrap wordt verzorgd door leerlingen van groep zes van basisschool ’t Startblok, die samen met burgemeester Hillenaar van Cuijk het bouwbord onthullen. Daarna verrichten zij een symbolische starthandeling door zand te verplaatsen.

Niet voor autoverkeer

De hoofdoverspanning (boven de rivier) van de fietsbrug wordt geheel uitgevoerd in staal, terwijl de aanbruggen (boven de uiterwaarden) van beton worden.

De brug krijgt een voetpad en een fietspad en is nadrukkelijk niet bedoeld en ook niet ontworpen voor autoverkeer. Wel kunnen kleine hulpverleningsvoertuigen over de brug rijden. De fietsbrug is een samenwerkingsproject van de provincies Gelderland, Noord-Brabant en Limburg en de gemeenten Cuijk en Mook en Middelaar. 

2,5 Km kortere route

Als de brug er ligt dan kunnen inwoners van Cuijk, Mook en Middelaar alsmede Heumen veilig en snel op de fiets naar werk en school in Nijmegen en omgeving. De rechtstreekse fietsbrug over de Maas levert fietsers van en naar Cuijk 2,5 km winst op, vergeleken met de route via de A73.

Naar verwachting zullen dagelijks veel scholieren en forensen gebruik gaan maken van de brug. De nieuwe fietsbrug krijgt ook een recreatieve functie. Wandelaars en fietsers kunnen dankzij de nieuwe verbinding gemakkelijk naar het Rijk van Nijmegen en het Land van Cuijk. 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}