Stichting SchuldHulpBuddy richt zich op Mook en Middelaar

Stichting SchuldHulpBuddy richt zich op Mook en Middelaar

MOOK & MIDDELAAR – De Stichting SchuldHulpBuddy zoekt vrijwilligers die zich willen inzetten om inwoners van Mook en Middelaar te helpen met financiële problemen. Eerder heeft de stichting veel werk verzet in Berg en Dal en men wil zich nu richten op Mook en Middelaar.

SchuldHulpBuddy’s bieden gratis praktische ondersteuning aan mensen die schulden hebben, of schulden dreigen te krijgen. De hulp is ook bedoeld voor mensen die hun administratie niet op orde krijgen, of bijvoorbeeld niet weten hoe ze formulieren moeten invullen.

Overzicht bij financiële zaken

De vrijwillige buddy’s denken mee en helpen de mensen om weer overzicht te verkrijgen over hun financiële zaken. Ze proberen vooral een morele steun te zijn, maar ze nemen niet de verantwoordelijkheid over en dragen ook financieel niets bij.

Financieel experts 

De vrijwilligers krijgen een training aangeboden door ervaren financieel experts. Bovendien werken ze onderling samen en krijgen ondersteuning door een coördinator. Verder organiseert de coördinator regelmatig bijscholing en gezamenlijke bijeenkomsten van buddy’s. Belangstellenden kunnen informatie verkrijgen via een speciale website.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}