Braken op weg naar uitgang bij NEC

Braken op weg naar uitgang bij NEC

NIJMEGEN – Sven Braken vertrekt hoogstwaarschijnlijk bij NEC. De aanvaller ontbreekt vrijdag in de wedstrijdselectie omdat hij van de Nijmeegse club een buitenlandse transfer mag afronden. Om die reden traint Braken donderdag ook al niet meer mee.

Om welke club het gaat, is niet bekend. Eerder was er sprake van interesse uit Denemarken, Mexico en Spanje.

Het is al de vierde keer dat Braken schermt met een buitenlandse transfer. Een half jaar na zijn komst klopte het Deense FC Midtjylland aan bij NEC. De spits zag een overgang wel zitten, maar NEC hield het tegen. Een jaar later bereikten de Nijmegenaren geen akkoord met Aarhus, eveneens uit Denemarken. Onlangs had Braken naar het Mexicaanse Queretaro gekund, maar door die transfer zette hij zelf een streep. Een half jaar geleden werd Braken nog verhuurd aan FC Emmen nadat NEC Ferdy Druijf al had aangetrokken.

'Keuze gemaakt'

De vertrekwens van Braken bleef, hoewel hij eerder deze maand tegen ForzaNEC nog zei dat hij bij NEC zou blijven. Die woorden blijken nu weinig waard. "Ik heb vanaf de eerste training weer een goed gevoel gehad. Ik heb een goede voorbereiding gedraaid. Je weet in het voetbal dat er altijd transferperikelen zijn. Clubs hebben interesse in mij getoond, maar ik heb een bewuste keuze gemaakt om te blijven. Dat ik een zoontje heb gekregen speelt daar wel in mee, ik zit goed in mijn vel en wil het hier weer laten zien."

NEC kan op dit moment weinig doen tegen de wens van Braken, want de spits heeft een gelimiteerde afkoopsom in zijn contract en kan daardoor voor een vastgesteld bedrag vertrekken. Hoe hoog dat bedrag is, is niet bekend. Algemeen directeur Wilco van Schaik gaf eerder in de Jarda Podcast aan dat de club al schaduwlijstjes heeft voor de opvolging van Braken.

Via onze mediapartner ForzaNEC.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}