Braken verlaat NEC voor Italiaans avontuur

Braken verlaat NEC voor Italiaans avontuur

NIJMEGEN – Sven Braken vervolgt zijn carrière in Italië. De 26-jarige spits vertrekt bij NEC en tekent een contract bij Livorno, dat uitkomt in de Serie B. Braken wilde graag weg uit Nijmegen en had een gelimiteerde afkoopsom van enkele tonnen in zijn contract staan.

Het was al de vierde keer dat Braken schermde met een buitenlandse transfer. Een half jaar na zijn komst klopte het Deense FC Midtjylland aan bij NEC. De spits zag een overgang wel zitten, maar NEC hield het tegen. Een jaar later bereikte de Nijmegenaren geen akkoord met Aarhus, eveneens uit Denemarken. Onlangs had Braken naar het Mexicaanse Queretaro gekund, maar door die transfer zette hij zelf een streep. Een half jaar geleden werd Braken nog verhuurd aan FC Emmen nadat NEC Ferdy Druijf al had aangetrokken.

"Bewuste keuze"

De vertrekwens van Braken bleef, hoewel hij eerder deze maand tegen ForzaNEC nog zei dat hij bij NEC zou blijven. Die woorden bleken weinig waard. "Ik heb vanaf de eerste training weer een goed gevoel gehad. Ik heb een goede voorbereiding gedraaid. Je weet in het voetbal dat er altijd transferperikelen zijn. Clubs hebben interesse in mij getoond, maar ik heb een bewuste keuze gemaakt om te blijven. Dat ik een zoontje heb gekregen speelt daar wel in mee, ik zit goed in mijn vel en wil het hier weer laten zien."

NEC kon door de gelimiteerde afkoopsom weinig doen tegen de wens van Braken, want de spits kon voor een vastgesteld bedrag vertrekken. Hoe hoog dat bedrag precies is, is niet bekend. NEC heeft onder anderen Etien Velikonja op het oog als opvolger van Braken, die in twee jaar bij NEC tot 57 wedstrijden, 25 goals en 10 assists.

Via onze mediapartner ForzaNEC.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}