Cambuur pikt Oratmangoen op bij NEC

Cambuur pikt Oratmangoen op bij NEC

NIJMEGEN – Ragnar Oratmangoen vervolgt zijn carrière bij SC Cambuur. De Friese club pikt de 21-jarige aanvallende middenvelder transfervrij op bij NEC, waar hij door het trainerstrio overbodig was bevonden en teruggezet naar Jong NEC in afwachting van interesse van een nieuwe club. Oratmangoen tekent voor twee seizoenen met een optie voor nog een jaar.

Oratmangoen lag bij NEC nog tot medio 2022 vast. Een jaar geleden verlengde hij zijn contract nog en werd hij voor de tweede keer verhuurd aan TOP Oss. Daar speelde hij in totaal 33 duels als spits in een 5-3-2-systeem en scoorde hij drie keer.

Lees ook: Gesthuizen verklaart keuze over Oratmangoen en Sabak

Het lage aantal goals was voor het trainerstrio een van de redenen om Oratmangoen te laten gaan. NEC speelt niet in een 5-3-2-systeem en op de plekken waar hij zich in Nijmegen op moest richten, op 10 en de vleugel, waren volgens de oefenmeesters betere opties. Dat Oratmangoen een 'laag rendement' had, was ook niet in zijn voordeel.

"Ragnar heeft bij NEC en TOP Oss laten zien dat het een groot talent is en dat hij bovendien enorm veelzijdig is", zegt technisch manager Foeke Booy van Cambuur. "Hij kan fungeren als spits, rechtsbuiten of aanvallend op het middenveld. Dat opgeteld bij zijn karakter maakt dat wij heel blij zijn dat we hem er bij hebben."

Paolo Sabak zoekt ondertussen nog naar een nieuwe club. De Belgische middenvelder werd onlangs net als Oratmangoen teruggezet naar de beloften.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}