Edgar Barreto gepresenteerd bij NEC

Edgar Barreto gepresenteerd bij NEC

NIJMEGEN – Twee weken geleden was er al de aankondiging, maar nu is Edgar Barreto dan ook écht terug in Nijmegen. Donderdagavond werd de 36-jarige middenvelder gepresenteerd in het Goffertstadion. Die ochtend had hij al een uurtje meegedaan met de training, dertien jaar na zijn vertrek uit Nijmegen.

Coronabesmetting

Die jaren bracht de Paraguayaan allemaal door in Italië, achtereenvolgens bij Reggina, Atalanta Bergamo, Palermo en Sampdoria. Dit seizoen kwam Barreto mede door blessures nog maar nauwelijks in actie. Dit voorjaar testte hij, net als meerdere ploeggenoten, positief op het coronavirus. Hij had slechts milde symptomen van de ziekte.

Tekst gaat door onder de video

Barreto besloot zijn contract, dat nog een seizoen doorliep, in te leveren, mede vanwege de corona situatie in Italië. Onmiddellijk staken geruchten de kop op over een mogelijke terugkeer naar Nijmegen, waar de middenvelder met de verfijnde traptechniek nog altijd populair was.

Trainerschap

Barreto komt in eerste instantie naar Nijmegen om het eerste team te versterken, zowel op het veld als in de kleedkamer. Als speler heeft hij een contract getekend voor één seizoen, met de optie voor nog een jaar. Hij krijgt daarnaast ook de mogelijkheid om zich als trainer te ontwikkelen.

 

 

 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}