Mario Been had een “speciale band” met Danny van den Broek

Mario Been had een “speciale band” met Danny van den Broek

NIJMEGEN – Op donderdag acht april overleed Danny van den Broek op 63 jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Hij was NEC-watcher voor de Gelderlander. Tijdens zijn tijd als clubwatcher van NEC bouwde hij met veel trainers een goede band op, zo ook met Mario Been die trainer van NEC was in de periode 2006 tot 2009.

Speciale band

Mario Been had Danny van den Broek een paar weken voor zijn overlijden nog gebeld: “Na mijn tijd bij NEC zijn we elkaar een beetje uit het oog verloren. Als coach maak je veel mensen in de pers mee, maar met hem had ik een speciale band.”

Tijdens de jaren dat Been trainer was boekte NEC veel successen, zoals het behalen van Europees voetbal. Van den Broek was in die tijd overal bij. “Als een luis in de pels was hij er altijd. Hij was bij iedere training en na elke wedstrijd stond ik hem even te woord,” aldus Been.

Vertrouwen

Been vond het altijd heel fijn om met Van den Broek te werken. “Het was een journalist om te vertrouwen, wij spraken dan over dingen en dan vroeg die of hij dit mocht publiceren. Als ik dan zei dat ik dat liever niet had omdat ik dan misschien een speler zwart ging maken, kwam het er ook echt niet in en dat hebben niet alle journalisten. Spelers vertelden ook veel uit zichzelf tegen Van den Broek omdat hij zo dicht bij de spelersgroep zat.”

Mario Been blijft Van den Broek herinneren als een zeer fijn mens en een geweldig persoon.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}