NEC begint seizoen in mineur tegen FC Eindhoven

NEC begint seizoen in mineur tegen FC Eindhoven

NIJMEGEN – NEC heeft het nieuwe seizoen niet met een goede start kunnen beginnen. In het eigen Goffertstadion was FC Eindhoven met 1-2 te sterk, door twee goals van Branco van den Boomen, vorig jaar door Voetbal International tot speler van de competitie uitgeroepen. 

NEC begon het nieuwe seizoen met drie nieuwe jongens in de basiself. Cas Odenthal heeft zich met een sterke oefencampagne in de eerste selectie van NEC gespeeld, terwijl Bas Kuipers en Jellert van Landschoot tevens hun debuut voor NEC maakten. FC Eindhoven kon tegen alle verwachtingen in nog steeds gebruik maken van spelmaker Branco van den Boomen.

De tekst gaat verder onder de video.

Slecht uitverdedigen

Het grote spandoek aan de Hazenkamptribune was amper omlaag gehaald of de eerste goal van NEC lag er al in. Een afgezwaaide corner kwam terecht bij Jellert van Landschoot, die goed een man omspeelde en de bal voorgaf. Door slecht uitverdedigen van FC Eindhoven kon Anthony Musaba de bal vervolgens langs keeper Ruud Swinkels frommelen. 

Odenthal-Kvida

Het eerste halfuur had FC Eindhoven amper wat in te brengen en kreeg NEC via Okita een kans om de score te verdubbelen. Prompt in de 27'ste minuut was het echter gelijk. Aanvoerder Van den Boomen sprintte dwars door het centrum van NEC en versloeg in twee keer keeper Mattijs Branderhorst. Even later raakte Marcelo Lopes de paal, weliswaar in buitenspelpositie, maar dat gaf wel aan dat ook het nieuwe centrale duo Odenthal-Kvida nog steken lieten vallen.

Eenvoudig binnenschieten

De aanvallende drang bij de Nijmegenaren ging liggen door de grote kans van Eindhoven. Sterker nog, vlak voor rust kreeg Van den Boomen een grote kans om zijn tweede te maken, maar zijn schuiver ging net langs de verkeerde kant van de paal. In de tweede helft waren beide ploegen eigenlijk nauwelijks gevaarlijk. Bij het inbrengen van debutant Souffian El Karouani en kersverse vader Sven Braken werd het er niet beter op. Na een overtreding van Branderhorst legde scheidsrechter Van den Eijk de bal op de stip. Van den Boomen kon daarmee zijn tweede goal van de wedstrijd eenvoudig binnenschieten, hoewel de doelman in de goede hoek zat.

NEC kreeg nog kansen op de gelijkmaker, via Jonathan Okita en Van Landschoot, maar Swinkels stond goed op te letten. Daardoor begon Eindhoven uitstekend aan het seizoen. Volgende week treft NEC Jong Ajax, dat ook verre van ideaal begon aan de competitie. Zij verloren met 2-1 van TOP Oss.

Scoreverloop

5' Anthony Musaba (afvallende bal) 1-0
27' Branco van den Boomen (rebound) 1-1
72' Branco van den Boomen (penalty) 1-2


Gele kaarten Kuipers, Overtoom, Lartey-Sanniez, Van der Berg (vanaf de bank) (NEC), Idzes, van der Sande, van den Boomen (FC Eindhoven)

Scheidsrechter Sander van den Eijk


Opstelling NEC Mattijs Branderhorst; Terry Lartey-Sanniez, Cas Odenthal, Josef Kvida, Bas Kuipers; Jellert van Landschoot, Mike Trésor Ndayishimiye, Tom Overtoom (79' Randy Wolters); Jonathan Okita, Ole Romeny (70' Sven Braken), Anthony Musaba (67' Souffian El Karouani).

Opstelling FC Eindhoven Ruud Swinkels; Collin Seedorf, Maarten Peijnenburg, Jay Idzes, Valentino Vermeulen; Karim Essikal, Branco van den Boomen, Kaj de Rooij; Marcelo Lopes (90' Byron Burgering), Jort van der Sande (77' Rigino Cicilia), Samy Bourard.  

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}