NEC haalt talentvolle verdediger Bukusu

NEC haalt talentvolle verdediger Bukusu

NIJMEGEN – NEC heeft de vijfde aanwinst van deze transferperiode binnen: de Duitse verdediger Kevin Bukusu tekent een contract van twee jaar in het Goffertstadion, met een optie voor nog twee jaar.

De 19-jarige linkspoot komt transfervrij uit de jeugd van Bayer Leverkusen. Bukusu speelt voornamelijk als centrale verdediger, maar kan eventueel ook als linksback uit de voeten.

Algemeen directeur Wilco van Schaik vertelt: "Het aantrekken van Kevin Bukusu is een groot compliment voor onze scouting onder leiding van Nick Kersten. Hij is vele wedstrijden bekeken en iedereen was unaniem overtuigd van Kevin’s kwaliteiten, talent en potentie richting de toekomst. Kevin is een sterke verdediger, heeft snelheid, lengte en is voetballend sterk. Dat is wat wij zochten voor de centrale positie achterin. Hij gaat nu de overstap maken richting het mannenvoetbal en dat is zijn nieuwe uitdaging in Nederland. Als jeugdinternational en speler van Bayer Leverkusen kiest hij nu voor het plan dat wij hem voorschotelden. Met ervaren spelers als Rens van Eijden en Edgar Barreto moet Kevin nu uitgroeien tot een vaste waarde bij N.E.C. We zijn blij dat Kevin bij ons tekent en wensen hem veel succes bij N.E.C.’’

Bokusu zelf steekt zijn ambities niet onder stoelen of banken: "N.E.C. is een grote club in de Keuken Kampioen Divisie en de komende seizoenen willen we er alles aan doen om terug te keren naar de Eredivisie. Ik wil daar mijn bijdrage in hebben en heb veel zin om aan de slag te gaan.’’

Met het aantrekken van de jonge Bukusu laat NEC zien haar blik te richten op de toekomst. Weliswaar is de terugkerende Edgar Barreto al 36, maar de andere aanwinsten van de club zijn allemaal veel jonger. Jordi Bruijn is 23, Elayis Tavsan 19 en Matthias de Wolff 18.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}