NEC huurt Van Landschoot van Club Brugge

NEC huurt Van Landschoot van Club Brugge

NIJMEGEN – NEC heeft Jellert van Landschoot binnengehaald als eerste 'echte' nieuwe speler voor dit seizoen. De middenvelder komt over van Club Brugge en wordt gehuurd voor één seizoen.

Van Landschoot is een 21-jarige defensieve middenvelder. Hij speelt al sinds 2004 in de jeugdopleiding van Club Brugge, dat hem in het seizoen 2017/18 verhuurde aan FC Eindhoven. Daar was hij een vaste waarde en ook het publiek liep met hem weg. De middenvelder scoorde drie keer in 38 duels en werd geroemd om zijn loopvermogen. Daarmee lijkt NEC de vervanger van Jordy Bruijn te hebben binnengehaald.

Geen debuut bij Brugge

Eindhoven hoopte Van Landschoot ook vorig seizoen te kunnen huren van Club Brugge, maar dat ging niet door. De Belgen kozen ervoor om hem uit te lenen aan OH Leuven, uitkomend op het tweede niveau. Daar speelde hij in totaal slechts elf wedstrijden. Tot een debuut bij Club Brugge kwam hij overigens nog niet. 

Huurbasis

Met Van Landschoot haalt NEC de eerste echte nieuweling binnen voor dit seizoen. Officieel is ook Joey van den Berg nieuw, aangezien zijn contract op 1 juli is ingegaan, maar de routinier speelde vorig seizoen natuurlijk al op huurbasis bij NEC. De komst van Van Landschoot zou erop kunnen duiden dat Van den Berg of een van zijn ploeggenoten vertrekt. De Nijmeegse club heeft centraal op het middenveld onder andere de keuze uit Van Landschoot, Van den Berg, Mart Dijkstra en Tom Overtoom.

via mediapartner ForzaNEC.nl.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}