NEC in tweede helft langs RKC

NEC in tweede helft langs RKC

NIJMEGEN – In een zonovergoten Goffert heeft NEC voor de vierde wedstrijd op rij gewonnen: 2-1. Nadat Spierings RKC na een halfuur spelen op 0-1 zette, draaide NEC de score na de thee om. Druijf prikte een voorzet van Dijkstra binnen en Okita rondde een mooie assist van Bruijn af.

In vergelijking met het uitduel in Volendam, koos trainer Ron de Groot voor Josef Kvida in plaats van de geschorste Joey van den Berg in het centrum van de verdediging. Verder trad de Nijmeegse equipe met dezelfde spelers aan tegen RKC.

Na een rommelige beginfase met kansen over en weer nam NEC het voortouw. De verdediging van RKC had veel moeite met de vele positiewisselingen van Mike Trésor Ndayishimiye, Randy Wolters en Jonathan Okita. Daardoor ontstonden veel kansen op de 1-0, maar doelman Etienne Vaessen stond meermaals een Nijmeegse voorsprong in de weg.

Na een halfuur spelen kantelde de wedstrijd. Na een lage voorzet van rechtsback Juriënn Gaari schoot Stijn Spierings de bezoekers tegen de verhoudingen in op voorsprong. De Nijmegenaren, die nu zeven wedstrijden op rij een tegengoal hebben gekregen, waren aangeslagen door het Waalwijkse doelpunt.

In het laatste kwartier van de eerste helft speelde RKC voornamelijk op de helft van NEC en wisten de Nijmegenaren elkaar opeens niet meer te vinden. Na een slechte lange bal van Dijkstra begon het publiek te fluiten en schalde het 'Come On, NEC' al van de tribunes.

Tweede helft

NEC kwam een stuk sterker uit de kleedkamer en dat resulteerde al heel snel in de gelijkmaker. Ferdy Druijf kreeg de bal op het presenteerblaadje van Dijkstra en scoorde zijn 26e goal van het seizoen: 1-1. Tien minuten later had dezelfde Druijf de 2-1 op zijn schoen, maar raakte hij de paal.

Na ruim een uur spelen nam Ron de Groot het zekere voor het onzekere en haalde hij Wolters, die in de eerste helft een gele kaart had gepakt, eraf. Anthony Musaba, die voor het eerst mocht opdraven in het Goffertstadion, was zijn vervanger.

In de 73e minuut trok NEC de wedstrijd alsnog naar zich toe. Bruijn stuurde Okita goed weg, die niet twijfelde en de 2-1 op het scorebord zette. Musaba zorgde voor wat frisse aanvallende impulsen, maar een schot en twee voorzetten van hem waren ondermaats.

RKC zocht nog naar een late gelijkmaker, maar waren niet erg overtuigend in de afronding, waardoor NEC de winst met enige moeite over de streep wist te trekken

Wedstrijdverloop

32' 0-1: Spierings
48' 1-1: Druijf
72' 2-1: Okita

Opstelling NEC: Branderhorst; Joppen, Bossaerts, Kvida, Labylle; Dijkstra, Ndayishimiye, Bruijn; Okita, Druijf, Wolters (63. Musaba).

Opstelling RKC: Vaessen; Gaari, Meulensteen, Drost, Ndefe; Rienstra, Spierings, Tahiri (78. Bergkamp); Seys, Maatsen (84. Walian), Hansson.

In samenwerking met onze mediapartner ForzaNEC. 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}