NEC komt bedroevende eerste helft niet te boven in Volendam

NEC komt bedroevende eerste helft niet te boven in Volendam

VOLENDAM – NEC heeft zichzelf vrijdag een slechte dienst bewezen door te verliezen van FC Volendam: 3-1. De Nijmegenaren speelden een dramatische eerste helft en leken dankzij Jellert van Landschoot na rust aan een comeback te beginnen, maar gingen alsnog onderuit.

Voor de periodetitel was het een zeer belangrijk duel, aangezien NEC vooraf aan kop ging en Volendam volgde op één punt achterstand. De trainers van NEC konden een beroep doen op Josef Kvida, die op tijd hersteld was van een enkelkwetsuur. Anthony Musaba startte in plaats van Ole Romeny. Met hem in het veld begonnen de bezoekers zwak. Volendam zocht meteen de aanval en zette een aantal keer zonder gevaar voor. Bij NEC leek er nog weinig lijn in te zitten. De thuisploeg kwam na ruim een kwartier dan ook op een terechte voorsprong. Een voorzet van Derry John Murkin werd verlengd door Kevin Visser en belandde in het doel: 1-0.

Visser kreeg drie minuten later al een kans om de score uit te breiden in Volendams voordeel, maar toen faalde de aanvoerder. Oog in oog met keeper Mattijs Branderhorst werkte de middenvelder de bal naast. Volendam bleef daarna de bovenliggende partij en de 2-0 volgde na een half uur alsnog. Een voorzet vanaf de rechterkant werd door iedereen gemist en uiteindelijk opgepikt door Gijs Smal. Die schoot en zag de bal via Martijn Kaars achter Branderhorst belanden. NEC zette daar in de eerste helft heel weinig tegenover. Een van de weinige momenten van dreiging was een kans voor Zian Flemming op aangeven van Jonathan Okita, maar de inzet van de aanvaller was veel te zwak. Zodoende stond het bij rust 2-0.

Tweede helft

Zo leek NEC een kansloze wedstrijd te spelen in Volendam, maar de Nijmegenaren kwamen na rust wel meteen terug. Okita gaf de bal aan de linkerkant voor en geen verdediger van de thuisploeg kreeg ‘m onder controle. In het strafschopgebied meldden Musaba en Van Landschoot zich en laatstgenoemde werkte de bal uiteindelijk binnen. De Belg speelde in de eerste helft nog - zeker niet als enige - belabberd. Waar NEC hoopte dat de aansluitingstreffer het begin was van een comeback was niets minder waar, want Volendam had de controle al snel weer. Na een uur kreeg NEC de volgende kans toen Okita opnieuw voorgaf aan de linkerkant. Flemming en Musaba kregen de bal er echter niet in.

Volendam kreeg in de tweede helft ook wat mogelijkheden, maar was minder dreigend dan daarvoor. Zo schoot Murkin in het zijnet en kopte Jari Vlak in de handen van Branderhorst. De trainers grepen daarna in en bracht Ole Romeny voor Tom van de Looi, Tom Overtoom voor Mart Dijkstra en in de slotfase Etien Velikonja voor Bas Kuipers. Ondanks een grote kans voor Okita, die naast kopte uit een voorzet van Romeny, scoorde NEC niet meer. Volendam deed dat wel en gooide het duel in de extra tijd in het slot via El Kaddiri.

Over een week speelt NEC weer een uitwedstrijd. Dan gaan de Nijmegenaren op bezoek bij Excelsior. Zoals gewoonlijk begint het duel om 20.00 uur.

Wedstrijdverloop
17’ 1-0: Visser.
30’ 2-0: Kaars.
47’ 2-1: Van Landschoot.
90+' 3-1: El-Kaddiri.

Opstelling NEC Branderhorst; Van Rooij, Van Eijden (C), Kvida, Kuipers (81’ Velikonja); Van de Looi (65’ Romeny), Van Landschoot, Dijkstra (76’ Overtoom); Musaba, Flemming, Okita.

Opstelling FC Volendam Bakker; Fadiga, Tol (57’ Antonucci), Van de Ven, Smal; A. Plat, Visser, Vlak; Doodeman (84’ B. Plat), Kaars, Murkin (76’ El Kaddiri).

 

 

 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}