NEC komt niet verder dan gelijkspel in Leeuwarden

NEC komt niet verder dan gelijkspel in Leeuwarden

LEEUWARDEN – NEC en Cambuur deelden de punten opnieuw. Nadat de Nijmegenaren eerder dit seizoen een voorsprong weggaven in de slotfase (2-2), pakten zij vrijdagavond in Leeuwarden opnieuw een punt: 1-1. Een terechte uitslag, maar één punt is voor NEC niet genoeg om van de vijftiende plek in de Keuken Kampioen Divisie af te komen.

Ideaal voetbalweer was het in Leeuwarden niet bepaald. De weergoden maakten mooi voetbal met harde windstoten en hevige regenval haast onmogelijk. Het duel kwam via een vrije trap van Cambuur toch al vlug op gang. Er stonden pas drie minuten op de klok toen Mathias Bossaerts een doelpunt voorkwam, nadat Steenvoorden gevaarlijk richting de onderhoek kopte. Niet veel later was NEC dichtbij de openingstreffer, maar de kopbal van Josef Kvida miste op een haar. Hoewel het spel matig was, kwamen de Nijmegenaren nauwelijks in de problemen.

De tekst gaat verder onder de video

Toch kwam NEC na een half uur voor de zoveelste keer dit seizoen op achterstand aan. Goalie Branderhorst ging onder de bal door bij een corner, waardoor Steenvoorden de bal simpel kon inkoppen: 1-0. De tegengoal bleek niet genoeg om de Nijmegenaren wakker te schudden, want nog geen tien minuten later ging verdediger Bossaerts de fout in. Hij bracht zijn doelman in de problemen met een slechte terugspeelbal, maar Nigel Robertha verzuimde te profiteren.

Tweede helft

Wellicht deed een donderspeech van trainer Jack de Gier NEC goed, want kort na de pauze kwamen de bezoekers op gelijke hoogte. De ‘Rood-Groen-Zwarten’ hadden er maar liefst drie pogingen voor nodig, maar na een scrimmage gaf Kvida het verlossende tikje voor de 1-1. De wedstrijd leverde door de gelijke stand geen spanning in, maar spectaculair was de strijd in Leeuwarden niet. Okita werd halverwege de tweede helft nog onbewust gevaarlijk via een voorzet die tegen de paal waaide. 

Foto: RN7

Net zoals eerder dit seizoen in eigen huis (2-2) leek de partij op een gelijkspel uit te draaien. Na een foutje op het middenveld van Joey van den Berg werd Branderhorst toch nog aan het werk gezet. De doelman redde het afstandsschot van Van Kippersluis echter fenomenaal uit de rechterkruising. In de laatste minuut stal NEC nog bijna drie punten via een kopstoot van Okita, maar Mous tikte de bal ternauwernood tegen zijn eigen paal.

Scoreverloop
’28  1-0: Steenvoorden
’52  1-1: Kvida

Opstelling NEC Branderhorst; Sanniez, Bossaerts, Kvida, Labylle; Dijkstra , Overtoom (’67 Bruijn), Van den Berg; Okita, Druijf, Ndayishimiye (’60 Wolters).

Opstelling SC Cambuur Mous; Werkmeskerken, Steenvoorden, Schilder, Sambissa; Jones (’56 Van Kippersluis), Jansen, Maulun, Ciganiks; Hendriks, Robertha. 

Foto: RN7

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}