NEC niet in zee met proefspeler Borgmann

NEC niet in zee met proefspeler Borgmann

NIJMEGEN – NEC biedt Axel Borgmann geen contract aan. De 25-jarige linksback heeft tijdens een proefperiode niet genoeg indruk gemaakt op de technische staf. De Duitser speelde afgelopen vrijdag in het oefenduel met RKC Waalwijk (2-1) een helft mee.

Schalke 04

Borgmann speelde in de jeugd van MSV Duisburg en maakte op jonge leeftijd de overstap naar Schalke 04. Daar speelde hij vooral bij het tweede elftal in de Regionalliga, het vierde niveau. In 2015 stapte hij over naar FC Vaduz uit Liechtenstein, waar hij twee seizoenen op het hoogste niveau van Zwitserland speelde en na de degradatie in 2017 ook nog een jaar in de Challenge League.

VVV

Een jaar geleden was Borgmann ook al transfervrij op zoek naar een club. VVV klopte bij hem aan nadat Labylle naar NEC was vertrokken en nam de linksback op proef. Borgmann verdiende een contract, maar kwam tot slechts zeven Eredivisie-optredens. Trainer Maurice Steijn gaf de voorkeur aan Roel Janssen en Tristen Dekker.

Linksback

NEC kan wel een linksback gebruiken na het vertrek van Labylle. Jeugdspeler Souffian El Karouani richt zich op die positie, terwijl ook Josef Kvida en Jellert van Landschoot er kunnen spelen, maar desondanks is de positie dun bezet.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}