NEC op zoek naar eerherstel na twee verliespartijen op rij

NEC op zoek naar eerherstel na twee verliespartijen op rij

NIJMEGEN – Het nieuwe jaar is slecht begonnen voor NEC: op bezoek bij Telstar werd met 5-2 verloren. Vrijdagavond gaat NEC op zoek naar eerherstel in het eigen Goffertstadion. Dan wordt er om 18:45 afgetrapt voor de wedstrijd tegen Excelsior. Voor het eerste fluitsignaal wordt er een minuut stilte gehouden om alle overleden NEC’ers uit 2020 te eren.

Tekst gaat verder onder de video.

Eerder deze week kwamen er geruchten naar buiten over een eventueel vertrek van Syb van Ottele. Het contract van de 18-jarige jeugdinternational loopt komende zomer af, en hij staat in de belangstelling van SC Heerenveen. Tot een deal is het echter nog niet gekomen. Het is nog onzeker of Van Ottele vrijdag bij de selectie zal zitten. 

2021 begint met foutenfestival

In de eerste wedstrijd van 2021 nam de selectie van trainer Rogier Meijer het op tegen Telstar. In deze wedstrijd werd er met 5-2 verloren, mede door veel persoonlijke fouten. Bij de openingstreffer ging keeper Norbert Alblas opzichtig in de fout: hij leverde de bal in bij aanvaller Gyliano van Velzen, die dit cadeautje dankbaar uitpakte en de 1-0 binnen schoot. Ook bij de 2-0 zag de doelman er niet al te best uit. Voor rust wist Telstar de schade nog meer te vergroten door de 3-0 te maken. In de tweede helft verkleinde NEC de achterstand tot twee doelpunten, maar dit leidde niet tot méér, en uiteindelijk werd de stand verder uitgebreid door de thuisploeg. Zo verloor NEC zijn eerste wedstrijd van het jaar.

Na twee verliespartijen voor de groen-rood-zwarten is het tijd voor een driepunter. De tegenstander in speelronde 19 is de Rotterdamse club Excelsior. De Kralingers zijn terug te vinden op de veertiende plek in de Keuken Kampioen Divisie, met twintig punten uit 18 duels. De wedstrijd van vrijdag bepaalt voor een belangrijk deel of NEC nog kan aanhaken bij de top van de competitie. Bij winst blijft NEC zelfs nog in de strijd voor directe promotie, maar een verliespartij zou betekenen dat de top-4 uit het zicht verdwijnt.

Geschiedenis

Ondanks zes verliespartijen op rij is Excelsior altijd een lastige tegenstander voor NEC. De ploegen speelden 53 keer tegen elkaar, waarvan 30 in de Eredivisie. Daarvan wist NEC er slechts acht te winnen, negen keer eindigde het in een gelijkspel en dertien keer ging de overwinning naar de Kralingers. De statistieken van de wedstrijden die een niveau lager werden gespeeld zijn juist andersom. Hierin is NEC overtuigend: in veertien wedstrijden werd er slechts drie keer verloren van de Rotterdamse club. Twee keer deelden de ploegen de punten en negen keer sloot NEC winnend af. De laatste overwinning op de tegenstander van vrijdag dateert van het seizoen 2015-2016. Toen eindigde het in een 1-0 overwinning. 

IJslandse smaakmaker

Grote smaakmaker bij de Kralingers is de IJslandse spits Elías Már Ómarsson. De 25-jarige spits is terug te vinden op de tweede plaats in de topscorerslijst van de Keuken Kampioen Divisie. Met zeventien doelpunten in achttien wedstrijden is deze IJslander iemand om vrijdag goed in de gaten te houden. Ondanks de veel scorende spits is de laatste gewonnen wedstrijd voor de Rotterdammers genoteerd op 20 november 2020. 

De wedstrijd is vrijdagavond vanaf 18:45 live te beluisteren op RN7.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}