NEC opzoek naar drie punten bij gehavend NAC

NEC opzoek naar drie punten bij gehavend NAC

NIJMEGEN – Aankomende vrijdag neemt NEC het in Breda op tegen NAC (aftrap 21.00). Afgelopen speelronde werden er drie punten gepakt tegen Go Ahead Eagles. Hierdoor doet de ploeg van Rogier Meijer om de play off plaatsen mee. De tegenstander van vrijdag staat één plek boven de Nijmegenaren en dus belooft dit een spannende wedstrijd te worden.

NAC Breda

De ploeg uit Brabant, onder leiding van trainer Maurice Steijn, hebben uitgesproken zo snel mogelijk terug te willen keren naar de Eredivisie. Ze begonnen het seizoen sterk met achttien punten uit zes wedstrijden en leken bovenin mee te gaan doen. Twee weken geleden kwam de huidige koploper Cambuur op bezoek en was er niks te zien van het NAC van de eerste wedstrijden en kregen ze met 0-4 aan de zak in eigen huis. Dit kwam mede door een corona-uitbreek, Zo waren er meerdere spelers afwezig en ook trainer Steijn was getroffen door het virus. Met de gehavende ploeg moesten ze zich revancheren tegen Almere. Maar deze wedstrijd werd met 2-0 verloren. Het leek niet erger te kunnen, maar tot overmaat van ramp was het beker avontuur van korte duur. Maandag bleek Go Ahead Eagles te sterk en werd er met maar liefst 6-0 verloren.

NEC

Na een wisselvallige seizoensstart van NEC, lijkt nu het zonnetje te gaan schijnen in Nijmegen. De ploeg van Rogier Meijer is vier wedstrijden ongeslagen. En afgelopen weekend werd er in eigen huis gewonnen van Go Ahead Eagles met 2-1. Maar de ploeg uit Nijmegen lijkt ook te gaan kampen met veel corona-gevallen, veel spelers waren niet bij de laatste training voor de wedstrijd. Zo zijn er dus kansen voor andere spelers, met vooral een blik op derde doelman Job Schuurman. Hij lijkt vrijdag onder de lat te staan. Daarmee gaat hij dan zijn debuut maken in het eerste van NEC. Schuurman zelf kijkt erg uit naar dit moment en verteld dat hij zijn uiterste best gaat doen, "maar het belangrijkste zijn de drie punten."

Angstgegner

Vorig jaar speelde beide ploegen twee keer tegen elkaar en deze onderonsjes leverde NEC maar een punt op. NAC is een echte angstgegner gebleken voor de Nijmegenaren, voor de laatste overwinning in het Rat Verlegh stadion van NEC moeten we terug naar 2008. Toen werd er met 0-1 gewonnen in de play-offs voor Europees voetbal. In totaal stonden de ploegen 98 keer tegenover elkaar, daarvan wist NEC 26 keer te winnen, 33 keer werden de punten gedeeld en 39 keer gingen de punten naar Breda.

Geschreven door Noah Peelen.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}