NEC selectie bezoekt zieke kinderen Amalia Kinderziekenhuis

NEC selectie bezoekt zieke kinderen Amalia Kinderziekenhuis

De selectie van NEC bezoekt jaarlijks ernstig zieke kinderen om hen een glimlach op het gezicht te toveren. Zij doen dit in samenwerking met NEC Maatschappelijk bij het Amalia Kinderziekenhuis in Nijmegen.

Blije kinderen

De kinderen van Amalia Kinderziekenhuis verdienen het volgens de voetbalclub allemaal om in het zonnetje gezet te worden. Maandagmiddag kwamen NEC-spelers een steentje bijdragen om dit voor elkaar te krijgen. De blije kinderen waren van te voren hartstikke nerveus en al spelend wachtten zij hun helden en idolen af. 

Tekst gaat verder onder de video.

Programma

Het programma was goed gevuld. Zeker omdat sommige kinderen het niet te lang vol konden houden in verband met hun medisch dossier. Dus toen de spelers aankwamen ging de ingeplande kinderpersconferentie gelijk van start. Hier mochten de kinderen hun vragen stellen aan vier spelers. Daarna was er de kans om een handtekening te vragen en werd er van alles uitgedeeld onder de enthousiaste jongens en meisjes. Terwijl de handtekeningen werden gezet, werd er ook al flink gevoetbald in de grote hal van het kinderziekenhuis. 

Bezoek

Aan het einde van de middag ging een aantal spelers op bezoek bij patiënten die wegens moeilijkheden met hun gezondheid niet aanwezig konden zijn. Voor hen een persoonlijk gesprek met één of meerdere spelers en uiteraard een cadeautje, foto en handtekening om het af te sluiten. 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}