NEC sluit tweede periode af in gepast mineur

NEC sluit tweede periode af in gepast mineur

EINDHOVEN – NEC is het kalenderjaar 2019 op dezelfde manier begonnen als het 2018 is geëindigd, met een pijnlijke nederlaag. FC Eindhoven was met 3-2 te sterk tegen NEC, dat een kwartier voor het einde nog op voorsprong stond.
NEC begon aan het duel zonder Sven Braken, die ontbrak wegens transferperikelen en gebrek aan fitheid. Daarom mocht Ferdy Druijf zijn debuut maken voor NEC. Verder speelde Robin Buwalda centraal achterin, ten koste van Mathias Bossaerts.

Afgestraft

Het trainingskamp in Estepona was bedoeld om de koppies weer scherp te krijgen, stelde Jack de Gier. Toch leek er na 45 minuten spelen weinig veranderd bij NEC. Vooral achterin zag het er niet goed uit en dat werd vlak voor rust afgestraft. Alvin Daniëls passeerde Marco van Duin, waardoor De Gier moest ingrijpen in de rust. Hij bracht Ole Romeny en Mike Trésor Ndayishimiye in voor Anass Achahbar en Brahim Darri.

Alsnog raak 

Prompt kwam NEC wel toe aan aanvallen. Eerst was het nog Jonathan Okita die na een goede loopactie de lat raakt, maar een aantal minuten later was het alsnog raak. Na een goede individuele actie van Terry Lartey-Sanniez gaf de rechtsback de bal voor op Ndayishimiye, die de bal beheerst achter doelman Ruud Swinkels schoot.

Strafschop

Na een uur spelen kwam NEC zelfs op voorsprong. Romeny werd naar de grond getrokken in de zestien en debutant Druijf verzilverde daarna de penalty. Toch was het daarmee niet klaar. Ook aan de andere kant gaf scheidsrechter Stan Teuben een strafschop, omdat Robin Buwalda bij het wegwerken van de bal Elton Kabangu raakte. Ook hij faalde niet.

In de slotfase ging het toch weer mis voor NEC. Buwalda maakte een blunder van jewelste en zag daardoor invaller Elisha Sam de overwinning binnenslepen voor FC Eindhoven.


Scoreverloop
39' Alvin Daniëls (Branco van der Boomen) 1-0
53' Mike Trésor Ndayishimiye (Terry Lartey-Sanniez) 1-1
61' Ferdy Druijf (strafschop) 1-2
78' Branco van der Boomen (strafschop) 2-2
88' Sam Elisha (fout verdediging) 3-2


Gele kaarten Van der Boomen, Essikal (FC Eindhoven), Van Eijden, Darri, Van den Berg, Lartey-Sanniez (NEC).

Scheidsrechter Stan Teuben


Opstelling NEC Marco van Duin; Terry Lartey-Sanniez, Rens van Eijden, Robin Buwalda, Leroy Labylle; Joey van den Berg, Anass Achahbar (46' Ole Romeny), Tom Overtoom (90' Josef Kvida); Jonathan Okita, Ferdy Druijf, Brahim Darri (46' Mike Trésor Ndayishimiye).


Opstelling FC Eindhoven Ruud Swinkels; Collin Seedorf, Augustine Loof, Siebe van der Heyden, Rochdi Achenteh; Karim Essikal; Elton Kabangu, Branco van der Boomen, Samy Bourard (72' Sam Elisha), Marcelo Lopes; Alvin Daniëls.

via mediapartner ForzaNEC.nl.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}