NEC stelt ticket voor play-offs veilig tegen brak FC Twente

NEC stelt ticket voor play-offs veilig tegen brak FC Twente

NIJMEGEN – NEC heeft vrijdagavond met 4-0 gewonnen van titelwinnaar FC Twente. De Tukkers, die zich maandag tot kampioen kroonden van de Eerste Divisie, waren duidelijk nog wat brak van het kampioensfeest. In Nijmegen maakte zij geen enkele aanspraak op een nieuwe overwinning.

NEC begon ongewijzigd aan het duel met de kampioen, na de 2-1 overwinning op RKC Waalwijk. Dat betekende dat de van een vierde schorsing teruggekeerde Joey van den Berg op de bank begon, naast onder meer Tom Overtoom. Bij FC Twente ontbrak aanvoerder Wout Brama, waardoor er op het middenveld een plek vrijkwam voor Godfried Roemeratoe.

De tekst gaat verder onder de video. 

Eerbetoon

De wedstrijd begon op een vrij laag pitje, maar na 12 minuten was er wel een fraai eerbetoon voor NEC-fan Henk Cornelissen. Pas na 25 minuten kon de eerste kans van de wedstrijd genoteerd worden, toen Mike Trésor Ndayishimiye in de zestien naar binnen dribbelde en de bal net naast de goal van Joël Drommel schoot. Even later zorgde de Belg wederom voor gevaar, toen zijn voorzet bijna werd binnen gewerkt door verdediger Christian Gonzalez. De derde keer was scheepsrecht voor Ndayishimiye. Druijf stuurde met een kopbal Jonathan Okita weg en na een lange sprint gaf hij de bal panklaar op het hoofd van de aanvallende middenvelder, die daarmee zijn zesde goal van het seizoen scoorde. 

Daarna denderde NEC snel door. Op prachtige wijze werd het 2-0 voor NEC. Druijf kreeg de bal van Okita en kon vrij gemakkelijk de zestien binnen wandelen, een verdediger uitkappen en de bal langs Drommel schuiven. De 3-0 van Jonathan Okita kwam voort uit een afgeslagen schot van Ndayishimiye. De topscorer van de Nijmegenaren veranderde die bal zo van richting dat Drommel kansloos was. 

Na rust nam NEC wat gas terug. Daardoor leek Ricardinho met het hoofd de 3-1 te kunnen maken, maar hij werd teruggefloten wegens buitenspel. Daarmee was het grootste verzet van Twente wel achter de rug. NEC ging daarna rustig door met aanvallen. Een vrije trap van Wolters belandde in het zijnet, terwijl zijn afstanddschot net over ging.

Strafschop

Uit een corner was het vervolgens Mathias Bossaerts die uit een omhaal de bal op de hand schoot van een Twente-verdediger. Scheidsrechter Pol van Boekel vond het een strafschop en Druijf ging erachter staan voor zijn 28'ste doelpunt van het seizoen.

Door de overwinning van NEC en de resultaten op de andere velden is de ploeg van Ron de Groot met nog één wedstrijd te gaan al zeker van deelname aan de play-offs. Bij een overwinning op MVV volgende week is het zelfs nog mogelijk dat NEC op plek zes eindigt en daarmee de eerste ronde van de play-offs vermijdt. 

Scoreverloop

33' Mike Trésor Ndayishimiye (Jonathan Okita) 1-0
39' Ferdy Druijf (Jonathan Okita) 2-0
41' Jonathan Okita (Mike Trésor Ndayishimiye) 3-0
79' Ferdy Druijf (strafschop) 4-0

Scheidsrechter: Pol van Boekel

Opstelling NEC: Mattijs Branderhorst; Guus Joppen (80' Terry Lartey Sanniez), Mathias Bossaerts, Josef Kvida, Leroy Labylle; Mart Dijkstra, Mike Trésor Ndayishimiye (87' Paolo Sabak), Jordy Bruijn; Jonathan Okita, Ferdy Druijf (85' Ole Romeny), Randy Wolters.

Opstelling FC Twente: Joël Drommel; Nacho Monsalve, Peet Bijen, Christian González, Ricardinho; Matthew Smith (72' Haris Vuckic), Javier Espinosa, Godfried Roemeratoe; Aitor Cantalapiedra (54' Mohamed Hamdaoui), Jari Oosterwijk (46' Tom Boere), Oussama Assaidi.

In samenwerking met onze mediapartner ForzaNEC.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}