NEC strijdt woensdag voor halve finalewedstrijd tegen aartsrivaal Vitesse

NEC strijdt woensdag voor halve finalewedstrijd tegen aartsrivaal Vitesse

NIJMEGEN – Na de winterse week staat woensdag dan eindelijk de kwartfinale wedstrijd tussen NEC en VVV-Venlo op het programma. Door de omstandigheden is er voor gekozen om het duel te verplaatsen naar het Erve Asito stadion in Almelo, waar eredivisionist Heracles normaal gesproken haar thuiswedstrijden speelt.

De belangen zijn groot voor de wedstrijd van woensdag want bij een overwinning staat er een halve finale wedstrijd te wachten tegen aartsrivaal Vitesse. De wedstrijd zal gespeeld worden in het Gelredome in Arnhem.

Giakoumakis

VVV is dit seizoen enorm afhankelijk van één man: de Griek Georgios Giakoumakis. De in de zomer gekochte spits is de topscorer in de Eredivisie. Met 21 doelpunten in 22 wedstrijden geldt de Griek als een echte doelpuntenmachine. Dit liet hij vooral zien in de duels met ADO en Vitesse waar de spits maar liefst vier keer trefzeker het doel trof. Voor NEC trainer Rogier Meijer de taak om de goalgetter woensdagavond van scoren af te houden. In ieder geval is het wel zeker dat NEC-aanvoerder Rens van Eijden dat niet zal doen. De aanvoerder moet nog een wedstrijd schorsing uitzitten, net als Dirk Proper. laatstgenoemde pakte in het duel met MVV een directe rode kaart en moet ook een wedstrijd vanaf de tribune toekijken.

Waar de wedstrijd van de Nijmegenaren zondag werd afgelast werd er in Utrecht gewoon afgetrapt voor de wedstrijd FC Utrecht-VVV. Negentig minuten lang knokte de ploeg van Hans de Koning voor drie punten. Kort voor tijd ging de bal op de stip nadat de spits werd neergehaald door FC Utrecht doelman Eric Oelschlägel. Via een zeer overtuigend ingeschoten penalty maakte Giakoumakis de 2-1. VVV deed er alles aan om er nog een punt uit te slepen, maar de laatste goal viel aan de andere kant: FC Utrecht won met 3-1.

Route naar de kwartfinale

De route van de Nijmeegse selectie richting de kwartfinale was duidelijk. Na een vrije ronde en een gratis overwinning op amateurploeg HV&CV Quick. Speelde NEC  haar eerste wedstrijd in de achtste finales. Waar Fortuna Sittard in 120 minuten voetbal werd verslagen. De tegenstander van toen nam het twee weken geleden nog op tegen de tegenstander van woensdag. Fortuna-trainer Sjors Ultee gaf maar een taak aan zijn verdediging en dat was schakel die spits uit. Dit lukte aardig maar ondanks dat wist de goalgetter wel het net te vinden. Het plan van Ultee was echter wel succesvol Fortuna wist met 3-2 te winnen. VVV ging richting de kwartfinale door Keuken Kampioen Divisie clubs Den Bosch, Almere City en Go Ahead Eagles te verslaan. 

De wedstrijd staat woensdag onder leiding van Jeroen Manschot. Ook zal NEC voor het eerst kennis maken dit seizoen met de VAR die vanaf deze ronde wordt toegepast in de TOTO KNVB Beker. Joey Cooij is de VAR vanuit Zeist.

De wedstrijd is woensdag vanaf 16.30 uur live te beluisteren op RN7.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}