NEC verklaart huurschuld en schakelt FIFA in om Kadioglu-geld

NEC verklaart huurschuld en schakelt FIFA in om Kadioglu-geld

NIJMEGEN – NEC wil de betalingsachterstand aan de gemeente Nijmegen voor de huur van het Goffertstadion en De Eendracht snel terugbetalen. De Nijmeegse club moet waarschijnlijk wel eerst een ander probleem oplossen: Fenerbahçe is NEC nog een deel van de transfersom van Ferdi Kadioglu verschuldigd.

"We zijn al maanden bezig met onze juristen, de FIFA en de UEFA om druk op de zaak te zetten," laat algemeen directeur Wilco van Schaik weten. "Tot nu toe is dat nog zonder resultaat. Aangezien het hier om heel veel geld gaat, heeft dit een grote liquidetechnische invloed op onze operatie."

Transfersom

NEC heeft nooit bekendgemaakt hoe hoog de transfersom voor Kadioglu een jaar geleden bedroeg. Naar verluidt ging het om een basisbedrag van één tot anderhalf miljoen euro. Dat bedrag zou NEC sowieso niet in één keer krijgen. "De transfergelden en doorverkoopgelden worden tegenwoordig over vele jaren uitgesmeerd. Als we alle tegoeden waar we nog recht op hebben nu zouden krijgen, zouden we geen problemen hebben. Maar dat komt in de komende jaren."

De betalingsproblemen van NEC komen niet als een verrassing voor de gemeente. "We staan continu in contact," laat Van Schaik weten aan ForzaNEC. "Zij hebben ons er telkens op geattendeerd als we contact hadden, via schrijven en persoonlijk contact. Wij hebben ook onze redenen aangegeven. We zijn natuurlijk van plan om te betalen, maar we hebben zelf ook te maken met een grote uitstaande debiteur. Dat is momenteel het probleem."

Relatie tussen NEC en gemeente

Van Schaik verwacht dan ook niet dat dit verhaal negatieve gevolgen zal hebben voor de relatie tussen NEC en de gemeente. "De contacten zijn goed. We bespreken veel op diverse terreinen en we zijn de afgelopen periode ook open geweest. Dit is een uitdagende situatie waar de club zich in bevindt na de tweede degradatie."

De algemeen directeur benadrukt nog maar een keer dat het voor NEC cruciaal is om het Goffertstadion zo snel mogelijk te renoveren. "De gemeente weet dat we met een veel te hoge huur en vooral onderhoudslasten en investeringen worden geconfronteerd. Daarom is een nieuw stadion met meer mogelijkheden een absolute noodzaak. Anders bestaat NEC echt niet meer over drie jaar, want dit is niet lang meer te dragen door de club."

Via onze mediapartner ForzaNEC.

Lees ook: 'Gemeente stelt NEC in gebreke vanwege betalingsachterstand'
Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}