NEC werkt toe naar test met fans in stadion

NEC werkt toe naar test met fans in stadion

NIJMEGEN – NEC verwacht aan het einde van deze maand te kunnen experimenteren met supporters in hun stadions. De Nijmeegse club doet samen met Almere City mee aan Fieldlab, een experiment van de sport- en evenementenbranche waarin diverse onderdelen van de coronabestrijding worden onderzocht.

Het doel is om zo snel mogelijk op een verantwoorde wijze weer publiek te kunnen toelaten bij evenementen. Aan het einde van deze week moet blijken of de 'testwedstrijden' in Almere en Nijmegen kunnen doorgaan.

NEC mikt op de wedstrijd van 29 januari tegen Jong FC Utrecht. "Maar we wachten nog op goedkeuring van de overheid", zegt Luc te Riele, manager coronazaken bij NEC. "Achter de schermen zijn we al druk bezig met de voorbereidingen. We willen graag helpen, want de sport- en evenementensectoren hebben een groot probleem. We willen zo snel mogelijk terug naar een vol stadion. Dit experiment is bedoeld om relevante data te verzamelen waar de branche mee verder kan."

Zodra de overheid toestemming geeft, krijgen de seizoenkaarthouders van NEC en Almere City FC bericht. Ze kunnen zich dan aanmelden voor de testwedstrijden. De fans die meedoen, worden vooraf getest op het coronavirus.

Artikel via mediapartner Omroep Gelderland

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}