NEC wil goede reeks doorzetten tegen Helmond Sport

NEC wil goede reeks doorzetten tegen Helmond Sport

NIJMEGEN – Aanstaande vrijdag neemt NEC het in eigen huis op tegen de huidige nummer zeventien Helmond Sport (aftrap 21.00). Na een nipte overwinning bij concurrent NAC hebben de Nijmegenaren plek vier in de Keuken Kampioen Divisie in handen. Op papier is NEC sterker dan Helmond Sport en zouden de drie punten in Nijmegen moeten blijven.

Tekst gaat verder onder de video.

Helmond Sport

De ploeg onder leiding van Wil Boessen beleefd nog geen geweldige start van de competitie. Met 8 punten uit 10 wedstrijden zijn zij te vinden op de zeventiende plek in Keuken Kampioen Divisie. Het grote probleem bij de Helmonders is het maken van doelpunten. Tot nu toe wisten zij maar zeven keer het doel te treffen en zij zijn daarmee de minst scorende ploeg van de competitie. Afgelopen speelronde namen ze het op tegen MVV, lang leek het erop dat de Helmonders hun eerste thuisoverwinning van het seizoen gingen boeken, maar Thomas van Bommel (de zoon van Mark) maakte in de extra tijd de gelijkmaker. Trainer Boessen vertelde tegen FOX Sports: “MVV heeft een punt gestolen waar ze totaal geen recht op hadden”.

NEC

Na een heftige corona-uitbraak vorige week bij de Nijmegenaren moest trainer Rogier Meijer het doen met een kleine selectie in aanloop naar het duel met NAC. Zo maakte derde keeper Job Schuurman zijn debuut, en vormden Van Ottele samen met Odenthal, van Rooij en El Karouani een piepjonge defensie. Op het middenveld was er eindelijk weer een basisplaats voor Barreto, en voorin was er de tweede basisplaats voor Ondaan. Mede met zijn goal en de hevige strijdlust bij de mannen van Meijer wisten ze deze wedstrijd over de streep te trekken en gingen de drie punten mee naar Nijmegen.

Onderschatting

De statistieken zouden NEC vertrouwen moeten geven: van de zevenentwintig vorige wedstrijden tegen de Helmonders verloor NEC er maar vier en werd er zeventien keer gewonnen. Voor de laatste overwinning van de ploeg uit Helmond gaan we naar 1994. Er werd toen nog gespeeld in de TOTO Divisie, toen werd er met 5-0 verloren. Sinds 2014 is er maar een keer gelijkgespeeld. Wel werd er telkens maar nipt gewonnen van de Helmonders. Voor de ploeg van Meijer is het dus van groot belang dat de tegenstander niet wordt onderschat vrijdag.

Geschreven door Noah Peelen.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}