NEC wil zich revancheren tegen angstgegner Dordrecht

NEC wil zich revancheren tegen angstgegner Dordrecht

NIJMEGEN – Na onnodig puntverlies tegen Den Bosch (2-2)  speelt NEC zaterdagmiddag een uitduel tegen FC Dordrecht. Om aansluiting te houden bij de top moet er een overwinning komen. Zaterdag wordt er om 14:00 afgetrapt in het Riwal Hoogwerkers Stadion in Dordrecht.

Doelpunt gaat viraal

Afgelopen zondag verspeelde NEC de kansen op de tweede periodetitel. Ze speelden tegen laagvlieger Den Bosch met 2-2 gelijk. NEC wist tweemaal te scoren via vrije trappen van Jordy Bruijn. De middenvelder maakte in de twaalfde minuut de 1-0. Tien minuten later kwam er een lange bal van de thuisploeg. Verdediger Kevin Bukusu stond hier verkeerd voor opgesteld en zo kon Ringo Meerveld doorlopen en de 1-1 binnenschieten. Vijf minuten hierna ging NEC de wereld over. Helaas voor Kevin Bukusu in negatief opzicht. De Duitse verdediger kreeg de bal teruggespeeld van Rens van Eijden en wilde verder terugleggen naar doelman Norbert Alblas. Hij vergat daarbij te kijken waar Alblas op dat moment was. Een bijzonder knullig eigen doelpunt was het gevolg.

Vlak voor rust kwam NEC gelijk via een wonderschone vrije trap van opnieuw Jordy Bruijn. In de tweede helft creëerde NEC kansen maar dit leidde niet tot een doelpunt en zo bleef het gelijk in Den Bosch. Of schlemiel Bukusu zaterdag opnieuw aan de aftrap verschijnt is nog maar de vraag na dit tegenvallende optreden van de 19-jarige verdediger. Ondanks de twee verliespunten is er bij NEC wel een lichtpunt want de ploeg van trainer Rogier Meijer is tien wedstrijden ongeslagen. En staat het op een huidige vierde plek in de Keuken Kampioen Divisie.

Opzoek naar eerste overwinning ooit in Dordrecht

Zaterdag heeft NEC een jarige in het doel staan want doelman Norbert Alblas blaast dan 26 kaarsjes uit. De doelman hoopt zichzelf een cadeau te geven door drie punten naar Nijmegen mee te nemen. Vorig seizoen stond het affiche tussen Dordrecht en NEC in speelronde zeven op het programma. De wedstrijd werd met 2-0 gewonnen door de Dordtenaren. Door een eigen doelpunt van Tom van de Looi en een rake vrije trap van Dwayne Green. NEC wist nog nooit te winnen in een uitduel van het huidige FC Dordrecht. Voor de laatste overwinning tegen de tegenstander moeten we terug naar 1984 toen de wedstrijd tegen het toen nog geheten Drechtsteden ’79 in de KNVB Beker op het programma stond. NEC-spits Rangelo Janga betekent de wedstrijd in Dordrecht een terugkeer op het oude nest: Janga kwam in het seizoen 2015/2016 uit voor de ploeg, en wist toen in 34 wedstrijden 21 keer te scoren.

Tekst gaat verder onder de video, gemaakt door Jan Sommerdijk van Omroep Gelderland:

Bij de tegenstander van de Nijmegenaren is afgelopen weekend een trainerswissel toegepast. Interimtrainer Ben Kinds, die de ploeg voor vier wedstrijden leidde is weer assistent trainer geworden. In de vier wedstrijden werd er twee maal gewonnen van Jong Ajax en afgelopen weekend ver in de blessure tijd van NAC. Jan Zoutman volgt Kinds op als hoofdtrainer voor het rest van het seizoen. Zoutman trainde hiervoor Quick Boys en VV Katwijk.

Dordrecht ken tot dusver een zwaar seizoen. Met een ontslagen ex-trainer, pas drie overwinningen en tien verloren wedstrijden, hebben de 'schapenkoppen' zware maanden achter de rug. Tot nu toe wisten ze pas twaalf keer tot scoren te komen en is het na de beloften van AZ het team met de meeste goals tegen.

De wedstrijd is zaterdag live te beluisteren om 14:00 bij RN7.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}