NEC wint eenvoudig van Westlandia

NEC wint eenvoudig van Westlandia

ESTEPONA – NEC heeft de eerste oefenwedstrijd van het trainingskamp in Estepona met degelijke cijfers gewonnen. Amateurclub Westlandia werd met 5-1 verslagen. Zondag volgt een grotere beproeving tegen Bundesliga-club Hannover 96.

Geen grote kansen 

Jack de Gier wilde de hele selectie aan het werk zien, op Norbert Alblas en Randy Wolters na. Verder speelden Rens van Eijden en Niek Hoogveld uit voorzorg niet. De wedstrijd met de derdedivisionist begon open, maar na tien minuten was de bal eigenlijk alleen nog maar bij NEC. Tot grote kansen kwam dat in eerste instantie niet. Na twintig minuten was het wel raak. Tom Overtoom schoot een vrije trap op de rand van de zestien via de muur binnen. Vijf minuten later was Terry Lartey-Sanniez, linksback van dienst, dichtbij na een combinatie met spits Anass Achahbar.

Goed doorjagen

Even voor het halfuur schoot Joey van den Berg een afvallende bal onberispelijk in de verre kruising om de score te verdubbelen. De 3-0 viel niet gauw erna. Goed doorjagen van Paolo Sabak zorgde ervoor dat de doelman van Westlandia de bal in de voeten van Jonathan Okita schoot. De rechtsbuiten kon toen één-op-één met de keeper en faalde niet. Daarna volgden er regio kansen voor NEC, voor onder meer Achahbar en Sabak, maar gescoord werd er niet. 

Afstandsschot

In de tweede helft kwamen er acht nieuwe spelers bij, slechts Robin Buwalda, Paolo Sabak en Josef Kvida speelden negentig minuten. Laatstgenoemde was kort na rust dichtbij een wereldtreffer, maar zijn afstandsschot spatte uiteen op de lat. Sabak scoorde even later wel. Hij maakte gebruik van een foute pass van een Westlandia-verdediger en haalde van veruit. Zijn schot was houdbaar voor de doelman, die er niet goed uitzag en de bal liet glippen.

Eretreffer

In het laatste halfuur, waarin vooral jonge jongens zich mochten laten zien, ging het niveau en het tempo iets omlaag. Daardoor kon Westlandia nog een eretreffer maken, een kwartier voor rust. Daar wou NEC het echter niet bij laten. Drie minuten later zette Sabak Ole Romeny knap alleen voor de keeper, die hij omspeelde. 

Scoreverloop
21’ Tom Overtoom (vrije trap) 1-0
30’ Joey van den Berg (afvallende bal) 2-0
33’ Jonathan Okita (fout keeper) 3-0
58’ Paolo Sabak (fout verdediging) 4-0
76’ 4-1
79’ Ole Romeny (Paolo Sabak) 5-1

Opstelling NEC Marco van Duin (46’ Oliver Zelenika); Guus Joppen (46’ Bart van Rooij), Robin Buwalda, Josef Kvida, Terry Lartey-Sanniez (46’ Mathias Bossaerts); Joey van den Berg (46’ Mart Dijkstra), Paolo Sabak, Tom Overtoom (46’ Leroy Labylle); Jonathan Okita (46’ Mike Trésor Ndayishimiye), Anass Achahbar (46’ Ole Romeny), Brahim Darri (46’ Morad El Haddouti).

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}