NEC wint met ruime cijfers van TOP Oss

NEC wint met ruime cijfers van TOP Oss

NIJMEGEN – NEC heeft dinsdagavond een eenvoudige overwinning geboekt op TOP Oss: 4-0. De Nijmegenaren hadden weinig moeite in de oefenwedstrijd in het Goffertstadion en kwamen in de eerste helft op voorsprong. Hoewel er daarna lang weinig kansen te noteren vielen, werd de score in de slotfase alsnog uitgebreid.

NEC had wat goed te maken na de blamerende 3-0 nederlaag tegen het Duitse Straelen van afgelopen zaterdag. Meijer kon geen beroep doen op Kevin Bukusu, de verdediger was geblesseerd. De trainer koos deze keer voor Mattijs Branderhorst in het doel, Cas Odenthal achterin en Ayman Sellouf in de aanval in plaats van de afwezige Elayis Tavsan. Er waren 675 toeschouwers aanwezig in het Goffertstadion.

Foto: Rob Koppers

Hoewel NEC in de eerste helft meer de bal had, was het veldspel niet sprankelend. TOP speelde in de inmiddels gebruikelijk 5-3-2-formatie en hield het achterin compact. De thuisploeg had moeite om erdoorheen te komen en een van de weinige kansen was voor Jonathan Okita, die in het zijnet schoot. Halverwege de eerste helft kwam NEC toch op voorsprong. Bart van Rooij werd gevloerd in de zestien en Jordy Bruijn benutte de penalty: 1-0. NEC kreeg daarna via Bruijn nog twee kansen, maar het bleef in de eerste helft bij 1-0.

Foto: Rob Koppers

NEC begon zonder wissels aan de tweede helft en kreeg al snel een kans via Sellouf, die de bal voor zijn voeten kreeg nadat Rens van Eijden die uit een corner tegen zich aan had gekregen. De aanvaller schoot in de handen van keeper Rondeel. Het bleef vervolgens een vrij saai schouwspel waarin beide teams maar weinig creëerden. Thomas Beekman mocht het als vervanger van Dirk Proper nog een half uur laten zien en Ole Romeny wekte de ergernis van de eigen fans door een aantal keer wel heel makkelijk naar de grond te gaan.

Foto: Rob Koppers

De spits haalde uiteindelijk wel een beetje zijn gelijk, want hij had een belangrijk rol bij de tweede Nijmeegse goal. Romeny wipte de bal na een dieptepass van Barreto over keeper Rondeel heen en het was vervolgens invaller Beekman die het laatste zetje gaf. Een andere invaller, Joep van der Sluijs, maakte er kort daarna al 3-0 van waardoor de wedstrijd helemaal was gespeeld. Anton Fase, die ook was ingevallen, zorgde voor de 4-0.

NEC speelt komende zaterdag de laatste oefenwedstrijd voor de competitiestart van volgende week. De Nijmegenaren nemen het om 14.00 uur op tegen RKC Waalwijk en gaan zes dagen later op bezoek bij SC Cambuur.

Wedstrijdverloop

24' 1-0: Bruijn.

78' 2-0: Beekman.

80' 3-0: Van der Sluijs.

85' 4-0: Fase.

Opstelling NEC: Branderhorst; Van Rooij, Van Eijden, Odenthal, El Karouani; Bruijn, Barreto (81' Van Ottele), Proper (65' Beekman); Okita (75' Fase), Romeny (78' Velikonja), Sellouf (78' Van der Sluijs).

Opstelling TOP Oss: Rondeel; David (46' Roosken), Lammers, Piqué, Stuy van den Herik, Fleuren; Kaak, Rommens Damen; Van der Heijden (65' Celik), Van Aerschot (46' Mapale).

Artikel via mediapartner ForzaNEC.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}