NEC zakt verder weg na derde nederlaag op rij

NEC zakt verder weg na derde nederlaag op rij

NIJMEGEN – NEC heeft vrijdag voor de derde keer op rij verloren in de Eerste Divisie. De Nijmeegse ploeg verloor in eigen huis met 2-3 van Almere City. NEC kwam terug van een 0-2 achterstand, maar gaf het vervolgens al snel weer uit handen. Door de nederlaag zakt NEC verder weg op de ranglijst en staan nu tiende.

De trainers van NEC kozen opnieuw voor een wijziging op het middenveld omdat ze niet tevreden waren met de prestatie tegen Excelsior. Na Tom van de Looi was nu Jellert van Landschoot het slachtoffer. Daardoor kwam Tom Overtoom - pas voor de derde keer dit seizoen - in de basis te staan. Dat leek een goede keuze, want NEC had in de beginfase van de wedstrijd de controle en met Overtoom ook meer voetbal in de ploeg. Dat leverde direct kansen op. Overtoom gaf goed mee op Zian Flemming, die Anthony Musaba bereikte met een steekpass. De vleugelspeler verspeelde de bal echter. Even later stelde Ole Romeny met een overstapje Jonathan Okita in staat om op het doel af te gaan. Hij vuurde op de vuisten van voormalig NEC'er Joshua Smits.

Daar bleef het niet bij voor NEC. Na elf minuten veroverde Overtoom de bal en stuurde hij Romeny weg met een pass. Verdediger Radinio Balker greep echter goed in en hield de spits met een tackle van scoren af. De grootste kans voor de Nijmegenaren volgde na twintig minuten. Rens van Eijden had een uitstekende dieptepass in huis op Okita, die richting Smits snelde en met een wippertje de lat raakte. Zo deelde NEC de lakens uit, maar kwam de thuisploeg na 23 minuten wel op achterstand. James Efmorfidis kreeg alle ruimte aan de rechterkant en verraste Mattijs Branderhorst met een zwabberschot. De doelman verkeek zich totaal op de bal en grabbelde zonder succes: 0-1.

Zo leek er niets aan de hand voor NEC, maar keek de ploeg wel tegen een achterstand aan. Daarmee was het nog niet gedaan met de teleurstellingen. Overtoom loste na ruim een half uur een schot, dat moeizaam werd gekeerd door Smits, en lag even later op het veld. De middenvelder kon niet verder en werd vervangen door Van Landschoot. Kort daarna werd het 0-2 via Ricardo Kip, die een uitstekende pass kreeg van Efmorfidis, op het doel afging en de bal door de benen van Branderhorst speelde. Flemming testte Smits daarna nog met een vrije trap in de linkerhoek, maar bij rust stond het desondanks 0-2.

Tweede helft

NEC zocht na rust uiteraard de aanval, maar kwam wel langzaam op gang. De eerste dreiging volgde in de 53e minuut toen Bas Kuipers uit een corner van Van Landschoot op de vuisten van Smits schoot. Even later deed Efmorfidis dat aan de andere kant bij Branderhorst. NEC hield echter de controle, maar werd niet vaak dreigend. Na 65 minuten voel wel de aansluitingstreffer. Van Landschoot combineerde met Okita en gaf voor. Almere-verdediger Balker tikte de bal vervolgens in eigen doel voordat Romeny erbij kon komen: 1-2. Het trainerstrio liet vervolgens de zeventienjarige Dirk Proper debuteren als vervanger van Mart Dijkstra.

NEC hoopte vervolgens door te drukken en werd gevaarlijk via Romeny en Okita, die allebei stuitten op Smits. Kort daarna maakten de Nijmegenaren alsnog gelijk. Van Landschoot legde aan voor een corner en Josef Kvida kopte raak voor 2-2. Het publiek had daarna nog niet eens met de ogen geknipperd of Almere stond alweer op voorsprong. Spits Thomas Verheydt zorgde met zijn hoofd voor de 2-3 op aangeven van voormalig NEC'er Youri Loen. Zo konden de Nijmegenaren weer opnieuw beginnen. Almere kreeg in de slotfase nog een goede kans op 2-4, maar Loen raakte van dichtbij de paal op aangeven van Efmorfidis. Het bleef bij 2-3, ook omdat Smits nog redde op een kopbal van Kvida.

NEC sluit het kalenderjaar en de eerste seizoenshelft af met een uitwedstrijd tegen FC Eindhoven. De wedstrijd wordt volgende week vrijdag gespeeld en begint om 20.00 uur.

Wedstrijdverloop:

23' 0-1: Efmorfidis.

35' 0-2: Kip.

65' 1-2: eigen doelpunt.

71' 2-2: Kvida.

72' 2-3: Verheydt.

Opstelling NEC: Branderhorst; Van Rooij, Van Eijden, Kvida, Kuipers (82' Wolters); Flemming, Dijkstra (67' Proper), Overtoom (33' Van Landschoot); Musaba, Romeny, Okita.

Opstelling Almere City FC: Smits; Hammouti, Mirani, Balker, Blackson; Efmorfidis (88' Vossebelt), Bensabouh, Kip (69' Ahannach), Loen; Verheydt (79' Hunte), Venema.

In samenwerking met onze mediapartner ForzaNEC.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}