Nijmeegse mantelzorgers krijgen 'welverdiend dagje rust' van NEC

Nijmeegse mantelzorgers krijgen 'welverdiend dagje rust' van NEC

NIJMEGEN – NEC Maatschappelijk heeft op donderdag de Nijmeegse mantelzorgers getrakteerd op een verwendagje. Om ze te bedanken voor het harde werken werden er verschillende activiteiten georganiseerd, waaronder een concert van Willeke Alberti.

De dag begon om 9 uur in stadion De Goffert, waar koffie en gebak klaarstonden om de vrijwillige zorgdragers gelijk in een goede bui te krijgen. Wilco van Schaik en een aantal NEC-partners spraken de zorgers toe voordat ze de spelersbus ingeleid werden en vertrokken richting de Waalkade.

Tekst gaat verder onder de video.

Historische vaart

Aan de Waalkade wachtte de, alom bekende, pannenkoekenboot op de mantelzorgers om ze rond te varen onder het genot van pannenkoeken, koffie en geschiedkundige uitleg van Rob Jaspers. Jaspers, Nijmeegs historicus, geeft vaker lezingen tijdens het varen op de Waal.

Geen rust

Mantelzorger Willie Looman draagt niet alleen al negen jaar zorg voor zijn moeder maar sindskort ook voor zijn partner. Hij heeft zich kunnen verheugen op de verwendag: “Omdat ik zo veel bezig ben met de zorg is ieder moment dat ik niet aan de zorg denk mooi meegenomen. Ik heb heel veel momenten gehad vandaag dat ik niet aan de zorg dacht. Dus dat is heel positief meegenomen.” Naast de verwenning vanuit de voetbalclub is Looman zichzelf te buiten gegaan aan de pannenkoeken: “Twee naturel pannenkoeken en een appelpannenkoek. De naturel had het voordeel want daar kan je allemaal dingen bij leggen.”

Concert

Willeke Alberti maakte ook nog haar opwachting toen de zorgdragers terug waren in het stadion, waar een borrel en een bitterbal klaarstond. Tijdens het zingen sierde Alberti de zaal met haar charme en kunsten op de bühne, terwijl de spelers van NEC en de mantelzorgers luidkeels meezongen.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}