Nog lang geen 1500 fans voor proef Goffert, “toch te risicovol”

Nog lang geen 1500 fans voor proef Goffert, “toch te risicovol”

NIJMEGEN – Aanstaande zondag mogen er voor het eerst weer 1500 supporters in de Goffert naar een wedstrijd van NEC kijken, maar het is zeer de vraag of er wel zoveel zullen zitten: er hebben zich donderdag pas 900 fans aangemeld.

Fieldlab onderzoekt met deze proef hoe mensen weer veilig naar een voetbalstadion kunnen gaan in tijden van het corona virus. Voor en na de wedstrijd moeten de supporters zich op corona laten testen. De supporters worden in zes verschillende ‘bubbels’ verdeeld. Elke bubbel wordt op een andere manier onderzocht. Zo hoef je in het uitvak geen mondkapje te dragen en in de rest van de vakken wel. Door de data die uit deze onderzoeken komen, kunnen er routekaarten worden gemaakt voor het veilig organiseren van evenementen in coronatijd.

Seizoenkaarthouder Stijn Vissers ging voor de corona crisis naar elke thuiswedstrijd van NEC, maar is nu natuurlijk al heel lang niet meer in de Goffert geweest: NEC-Almere City (0-1) op 20 september was Stijn er voor het laatst. Toch heeft hij zich niet aangemeld voor het experiment. “Ik vind het toch nog te risicovol om met veel mensen zo dicht op elkaar voor een lange tijd te gaan zitten, ondanks de testen die je van te voren hebt gedaan. Voor je weet zit er toch iemand in de buurt die onbewust toch het virus met zich meedraagt en mij besmet. Dat zou dan betekenen dat mijn ouders thuis moeten blijven omdat ik besmet ben geraakt. En aangezien zij allebei in de zorg werken is dat niet verstandig.”

De oom en neef van Stijn zijn ook seizoenkaarthouders, en gaan zondag wél naar de wedstrijd. Zij hebben niet te maken met gezinsleden die in de zorg werken, en vinden de test bovendien een goed initiatief.

Na donderdag kunnen fans zich niet meer aanmelden voor het experiment.

De wedstrijd NEC-De Graafschap begint zondag om 12.15 uur. Het verslag is live te beluisteren bij RN7 radio.

Lees ook: Weer bezoekers in Goffertstadion op 21 februari.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}