Okita en Bossaerts maken gehakt van Almere City

Okita en Bossaerts maken gehakt van Almere City

NIJMEGEN – NEC heeft vrijdagavond met duidelijke cijfers gewonnen van Almere City. In de Goffert stond het na negentig minuten maar liefst 5-0. Aan de kant van NEC blonken Jonathan Okita en Mathias Bossaerts uit.

Tom Overtoom moest de confrontatie met zijn oud-werknemer missen wegens een blessure. Daardoor startte Guus Joppen als linksback en schoof Leroy Labylle door naar het middenveld. De wedstrijd, die begon met een minuut stilte wegens het bombardement van Nijmegen op 22 februari 1944, werd afgetrapt door NEC. Er gebeurde echter weinig in het eerste halfuur van de wedstrijd. NEC had het meeste balbezit, maar was slordig aan de bal.

Na twintig minuten spelen was het raak voor NEC. Een afgeslagen corner kwam voor de voeten van Jonathan Okita en de buitenspeler was met een lage volley trefzeker. Tien minuten later had Joppen de score eigenlijk moeten verdubbelen, maar de back schoot een voorzet van Randy Wolters op de paal. 

Die tweede treffer kwam er echter wel vrij snel. Opnieuw was het Okita die de bal, ditmaal na een uitstekende dieptebal van Jordy Bruijn, eenvoudig achter doelman Agil Etemadi schoof. Daarna werd NEC sterker. Eerst was het Okita die met een lange bal bijna Druijf in scoringspositie bracht, vervolgens kon de Duitser bijna een hattrick maken, maar werd zijn schot geblokt.

Uit de daaropvolgende corner werd echter de mooiste goal van de avond gemaakt. Met een schitterende omhaal zette Mathias Bossaerts de 3-0 op het scorebord. De bal raakte de binnenkant van de paal en werd volgens scheidsrechter Allard Lindhout achter de lijn weggehaald en dus telde de goal. Daardoor ging NEC met een goed gevoel de rust in.

Na een kwartier in de tweede helft had Okita opnieuw de kans om zijn hattrick compleet te maken, maar één-op-één met de doelman miste hij. In de tweede helft gebeurde er een stuk minder. NEC deed het met de comfortabele voorsprong rustig aan, terwijl Almere City amper gevaarlijk werd. Een dik kwartier voor tijd werd er voor een vierde keer gescoord. Terry Lartey-Sanniez legde de bal terug op de rand van de zestien, waar Jordy Bruijn stond. De middenvelder zag zijn schot onderweg nog getoucheerd worden, waardoor Etemadi kansloos was.

Toch had Ferdy Druijf, topscorer van de Keuken Kampioen Divisie, nog niet gescoord. Daar had hij net na de vierde treffer een grote mogelijkheid voor, maar de normaal zo klinische spits gaf zijn schot te weinig richting mee, waardoor de keeper de bal tot corner kon verwerken. Daarentegen was Bossaerts wel uiterst trefzeker. Uit een corner van Bruijn tikte de centrale verdediger zijn tweede en NEC's vijfde treffer van de wedstrijd binnen.

De laatste tien minuten mocht Bart van Rooij nog invallen voor Guus Joppen. Het was voor de 17-jarige rechtsback zijn debuut voor NEC in het betaalde voetbal.


Scoreverloop
20' Jonathan Okita (afvallende bal) 1-0
37' Jonathan Okita (Jordy Bruijn) 2-0
42' Mathias Bossaerts (afvallende bal) 3-0
72' Jordy Bruijn (Terry Lartey-Sanniez) 4-0
83' Mathias Bossaerts (Jordy Bruijn) 5-0


Gele kaarten: -
Scheidsrechter: Allard Lindhout

Opstelling NEC Mattijs Branderhorst; Guus Joppen (83' Bart van Rooij), Mathias Bossaerts, Josef Kvida, Terry Lartey-Sanniez; Joey van den Berg (80' Paolo Sabak), Jordy Bruijn, Leroy Labylle; Jonathan Okita, Ferdy Druijf, Randy Wolters (68' Mike Trésor Ndayishimiye).

Opstelling Almere City Agil Etemadi; Bram van Vlerken, Damon Mirani, Radinio Balker, Moustapha Seck; Tim Receveur (79' Anwar Bensabouh), Anass Ahannach, Faris Hammouti; Ilias Alhaft, Kevin Luckassen, James Efmorfidis (52' Ricardo Kip). 

 

Foto: Rob Koppers

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}