Sparta verzoekt KNVB om duel met NEC te verplaatsen

Sparta verzoekt KNVB om duel met NEC te verplaatsen

NIJMEGEN – Als het aan Sparta Rotterdam ligt, wordt de thuiswedstrijd tegen NEC niet op zondag 24 maart om 12.15 uur gespeeld. De Rotterdammers melden op de clubsite dat ze verwachten vijf basisspelers te moeten missen vanwege interlandverplichtingen.

Zo werden Deroy Duarte en Abdou Harroui woensdag opgenomen in de voorselectie van Jong Oranje. De club heeft de KNVB verzocht om de wedstrijd te zetten naar een andere datum.

Onacceptabel

Sparta schrijft: "In het belang van een eerlijk verloop van de competitie is het in de ogen van Sparta Rotterdam onacceptabel dat Sparta als enige club in de Keuken Kampioen Divisie basisspelers moet afstaan aan vertegenwoordigende elftallen van de KNVB."

"Het sportieve belang van Sparta Rotterdam is om zo hoog mogelijk te eindigen in de competitie om zo de beste uitgangspositie te creëren om de doelstelling van de club (promotie naar de Eredivisie) mogelijk te maken. De sportieve en daarmee samenhangende financiële belangen zijn voor Sparta Rotterdam te belangrijk in deze fase van de competitie."

Via onze mediapartner ForzaNEC.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}