Ted van Leeuwen (NEC): “Selectie is nu niet in balans”

Ted van Leeuwen (NEC): “Selectie is nu niet in balans”

NIJMEGEN – “Het is niet mijn droom om in de Keuken Kampioen Divisie te werken, en dat is ook niet de droom van NEC”. Dat zijn de woorden van de nieuwe technisch directeur van NEC, Ted van Leeuwen. Sinds twee maanden is hij verantwoordelijk voor het technische beleid bij NEC. Hij ziet kansen voor de Nijmeegse club, maar dan moeten er wel een aantal dingen veranderen.

 

Tekst gaat verder onder de video

Promoveren

Op de vraag wanneer NEC gepromoveerd moet zijn, antwoordt Van Leeuwen: “Als het even kan nu. Daar zullen we waarschijnlijk een beetje mazzel bij moeten hebben.” Van Leeuwen prijst de prestaties van trainer Rogier Meijer, omdat de selectie “niet in balans” is. Anders vindt hij dat promotie volgend jaar moet gebeuren: “Het is niet mijn hobby om in deze divisie te werken.”

Nieuwe spelers en faciliteiten

Volgens Van Leeuwen is het aanpassen van de spelersgroep niet het enige wat er moet gebeuren. Zo worden de kleedkamers en de gym verbouwd. Ook komt er een performance manager. Van Leeuwen “gelooft er heilig in” dat de faciliteiten en omstandigheden van grote invloed zijn op de ontwikkeling van spelers.  

Overloper

Van Leeuwen was eerder werkzaam bij Vitesse. Toen het nieuws naar buiten kwam dat hij technisch directeur werd van NEC, kreeg hij veel sms’jes waarin ‘overloper’ gekscherend meermaals voorkwam. Voor Van Leeuwen heeft zijn verleden bij de club uit Arnhem geen invloed gehad op zijn keuze om bij de Nijmegenaren in dienst te treden: “Die rivaliteit is mooi.”

 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}