Voetbal in 2020: 'De echte Janga hebben we nog niet gezien'

Voetbal in 2020: 'De echte Janga hebben we nog niet gezien'

NIJMEGEN – Dit voetbalseizoen zit vol ups en downs, ook voor ex-bondscoach Remko Bicentini. Met hem wordt er teruggeblikt op het voetbalseizoen 2020. Daarbij gaat het over de prestaties van NEC, Bicentini’s eigen situatie, en voorspellingen voor volgend seizoen.

Lovend over Meijer

Eerstedivisionist NEC is volgens Remko Bicentini erg vooruitgegaan ten opzichte van vorig jaar. Om te beginnen bij de selectie gaf Bicentini aan: “Omdat je een hele jonge selectie hebt met routiniers ertussen, zie je wel een mooie opbouw van de selectie.” Met nieuwe grote namen zoals Javier Vet, Jordy Bruijn, Terell Ondaan, Rangelo Janga en Kevin Bukusu.

Tekst gaat verder onder de video.

De ex-bondscoach van Curaçao heeft in het verleden al eerder samengewerkt met Janga. “Hij is een harde werker, op de training zie je hem altijd hard werken, je ziet hem sleuren maar uiteindelijk word je afgerekend op doelpunten.” Daarbij voegt hij ook toe dat “de echte Janga hebben we nog niet gezien, in de Goffert.” Over de trainer is Bicentini zeer lovend “Naar mijn inzien doet Rogier Meijer het fantastisch, zoals ik hem ken vind ik het fantastisch hoe die bepaalde dingen deelt, hij is heel energiek en hij komt heel gemotiveerd over. Hoe hij ook de wedstrijden beleeft vind ik mooi” zo geeft hij aan. Aan het einde van dit seizoen verwacht Bicentini dat NEC op de “derde” eindigt. 

Ontslagen

Na 14 jaar actief te zijn geweest voor de bond van Curaçao, is Bicentini erop onmenselijke manier ontslagen, zo zegt hij zelf. “Het was een vervelend jaar, alles wat je niet verwacht dat uitkomt maar toch uitkomt, blijft vervelend. De bewuste 21 van augustus dat ik te horen kreeg via de media, dat ze de keuze hadden gemaakt voor een andere trainer, namelijk Guus Hiddink. Niemand op Curaçao had dit verwacht, de spelersgroep en voor mijzelf, zagen dit niet aankomen.” Hier is verder ook geen aanleiding voor geweest. Vertelt Bicentini. Naast het bondscoachschap van Curaçao was hij ook actief als trainer van het eerste elftal van SV Juliana’31, dat speelt Hoofdklasse zondag. In deze tijd is het voor alle amateurclubs lastig, je hebt geen vooruitzicht “Je hebt als amateurclub geen vooruitzicht waar het naartoe gaat. Dat is voor de spelers en ook voor mij als trainer lastig.” Als Juliana zijnde vindt Bicentini dat het reëel is als zij meedoen voor de titel.

Tijd voor een nieuwe stap

Bicentini heeft in de coronatijd veel tijd gehad om na te denken wat hij in de toekomst nog wil doen, “Het wordt tijd om keuzes te maken en om landen te coachen vind ik fantastisch. Wat ik heb mogen meemaken is ook zeker niet het einde van het verhaal. Ik ambieer ook een rol als assistent in een bepaald land. Maar Juliana past 100 procent bij mij.”

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}