Voorbeschouwing: NEC ontvangt kampioen FC Twente

Voorbeschouwing: NEC ontvangt kampioen FC Twente

NIJMEGEN – De kersverse kampioen van de Eerste Divisie, FC Twente, is vrijdag om 20.00 uur de tegenstander van NEC in de Goffert. De Nijmegenaren wonnen afgelopen maandag van RKC en maakten daardoor een sprong van de elfde naar de negende plaats. Met twaalf punten uit vier wedstrijden heeft NEC een goede vorm te pakken en lijken de play-offs bijna niet te kunnen ontglippen.

NEC heeft maandag tegen RKC Waalwijk goede zaken gedaan. De Nijmegenaren passeerden RKC, dat van de zevende naar de tiende plaats afzakte. De bezoekers openden wel de score. Na ruim een halfuur spelen was het spits Stijn Spierings die de bal simpel binnenliep. NEC ging met een achterstand de rust in maar kort na de thee bracht Ferdy Druijf, op aangeven van Mart Dijkstra, zijn ploeg op gelijke hoogte. Met nog een krappe twintig minuten spelen was de volgende goal voor de Nijmegenaren een feit. Een afgemeten steekpass van Jordi Bruijn op Jonathan Okita was de fundatie voor de voorsprong. Laatstgenoemde tikte hem langs de keeper en zorgde voor de drie punten.

Tekst gaat verder onder de video.

FC Twente

NEC krijgt vrijdag FC Twente op bezoek. De Tukkers konden maandag bij winst op Jong AZ het kampioenschap veiligstellen maar na het laatste fluitsignaal stond het nog steeds 0-0. Toch was het feest in Enschede, omdat concurrent Sparta met 2-0 verloor tegen Jong PSV en FC Twente dus niet meer in te halen was. FC Twente keert zodoende na één seizoen in de Eerste Divisie meteen weer terug naar de Eredivisie. Dinsdagavond werd de selectie gehuldigd door de fans.

Eerdere edities

Afgelopen december stond voor NEC de uitwedstrijd tegen FC Twente op het programma. De latere kampioen won met 2-0 door goals van Rafik Zekhnini en Jari Oosterwijk. NEC ontving FC Twente in november 2016 voor het laatst in de Goffert. De stand na negentig minuten was toen 3-2. De goals voor NEC kwamen toen van Jay-Roy Grot (2) en Dario Dumic (1). Mikael Dyrestam was onfortuinlijk met een eigen doelpunt en Enes Ünal maakte het andere doelpunt voor de Tukkers.

Play-offs

Nu NEC met nog twee wedstrijden te gaan op de negende plaats staat in de Eerste Divisie lijken de play-offs al bijna een feit. Onder leiding van Ron de Groot werden in vier wedstrijden twaalf punten gepakt en is de eindspurt ingezet. De Groot reageerde na de wedstrijd ietwat terughoudend. Jordy Bruijn was meer vastberaden. "Het goede voetbal van vrijdag en de strijd van maandag combineren, dan gaan we de komende wedstrijden winnen."

De wedstrijd

NEC tegen FC Twente staat vrijdag vanaf 20.00 onder leiding van scheidsrechter Pol van Boekel. Ben je er niet bij om NEC naar de play-offs te juichen dan is de wedstrijd te volgen bij RN7. FOX Sports zendt de wedstrijd uit op kanaal 2.

In samenwerking met onze mediapartner ForzaNEC.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}