Voorbeschouwing: NEC op bezoek bij koploper NAC Breda

Voorbeschouwing: NEC op bezoek bij koploper NAC Breda

NIJMEGEN – NEC staat met tien punten uit acht wedstrijden momenteel op de elfde plaats in de Eerste Divisie. Na vier keer gelijk te hebben gespeeld dit seizoen, zou een zege erg welkom zijn voor de Nijmeegse equipe. Vrijdag op bezoek bij NAC in Breda krijgen ze daar de kans voor. Net als vorige week komen we een oud-trainer tegen: Ruud Brood.

Afgelopen week stond werd er met 3-3 gelijkgespeeld tegen Go Ahead Eagles. In een zwakke eerste helft, waar Go Ahead Eagles al na een kwartier spelen op voorsprong kwam. Kort daarna was NEC een paar keer dichtbij een gelijkmaker. Maar er werden veelvuldig fouten gemaakt en dat leidde binnen het half uur ook voor een tweede tegentreffer. Kort voor rust was het Zian Flemming, die zorgde voor een aansluitingstreffer.

Na rust viel al snel een derde doelpunt voor de Deventenaren. Maar er volgde een ommekeer bij NEC, dat beter ging spelen. Dit leidde uiteindelijk ook tot een tweede doelpunt voor NEC, gemaakt door Etien Velikonja. Jonathan Okita werd neergehaald, waardoor NEC een strafschop kreeg. Flemming ging vervolgens achter de bal staan en schoot de ploeg op gelijke hoogte met Go Ahead. Daarna leek ook een winnend doelpunt in het verschiet te liggen, waar Okita een paar keer dichtbij was. Echter bleef het bij 3-3.

Tekst gaat verder onder de video.

NAC Breda

De ploeg uit Breda is goed aan het seizoen begonnen en staat na acht gespeelde wedstrijden op de eerste plaats. De Eredivisie-degradant van afgelopen seizoen won zes van de acht wedstrijden. Waarbij de laatste drie wedstrijden werden gewonnen van TOP Oss (0-1), Excelsior (2-1) en Jong AZ (1-2). Alleen werd er verloren van FC Volendam (2-1). Spits Sydney van Hooijdonk is in vorm bij de Bredanaars, hij scoorde drie keer in de laatste twee duels.

De laatste keer dat beide teams elkaar troffen is bijna anderhalf jaar geleden in de play-offs om promotie/degradatie en dat liep niet goed af. In het tweeluik tegen NAC Breda, werd er eerst uit met 1-0 verloren en thuis verloor NEC met nog grotere cijfers: 1-4. Dit zorgde ervoor dat NEC na twee jaar in de Eredivisie weer degradeerde naar de Eerste Divisie.

De laatste overwinning op bezoek bij NAC dateert van 2008. Jeremain Lens schoot NEC in de finale van de play-offs voor Europees voetbal naar de overwinning (0-1), nadat thuis met 6-0 werd gewonnen door doelpunten van Jonas Olsson, Brett Holman, Jeremain Lens (2x), Dominique Kivuvu en Youssef El-Akchaoui.

De wedstrijd

Vrijdagavond om 20.00 uur zal de wedstrijd onder leiding staan van Martin van den Kerkhof. NEC kan op Norbert Alblas na over een vrijwel fitte groep beschikken. Dat betekent genoeg keuze voor de trainers.

Blijf zoals altijd op de hoogte van de wedstrijd via het radioverslag van RN7. Tevens zendt FOX Sports 7 de wedstrijd live uit.

In samenwerking met onze mediapartner ForzaNEC.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}