Voorbeschouwing: NEC opzoek naar drie punten tegen vernieuwd MVV

Voorbeschouwing: NEC opzoek naar drie punten tegen vernieuwd MVV

NIJMEGEN – In een wisselvallige wedstrijd wist het tiental van NEC vorige week te winnen van Jong Utrecht. Door goals van Jordy Bruijn en Elayis Tavsan pakte de ploeg van trainer Rogier Meijer de drie punten. Zaterdag staat de tweede ontmoeting van het seizoen met MVV op het programma. Om 16:30 wordt er afgetrapt in Maastricht.

In de wedstrijd tegen de beloften van Utrecht, ontving NEC-aanvoerder Rens van Eijden een directe rode kaart van scheidsrechter Cantineau. Hiervoor heeft de verdediger vier wedstrijden schorsing gekregen waarvan een voorwaardelijk. Kevin Bukusu lijkt de meest logische vervanger voor Van Eijden centraal achterin naast Cas Odenthal.

Strijd voor promotie

In een slechte wedstrijd vanuit Nijmeegse kant werden toch drie punten gepakt tegen Jong Utrecht. Door een geweldige bal van routinier Barreto op Bruijn kwam NEC op voorsprong en kort voor tijd besliste Tavsan de wedstrijd door de 2-0 binnen te schieten. Met deze zege staat NEC op een gedeelde vierde plek met NAC. De doelstelling van in de top vijf eindigen die eerder dit seizoen werd uitgesproken lijkt steeds reëler te worden. Met deze mogelijke eindklassering is er kans dat er dit seizoen nog gestreden gaat worden om promotie naar de Eredivisie.

De Limburgers kennen tot dusver een dramatisch seizoen. Met zeventien punten uit 22 wedstrijden zijn ze terug te vinden op de achttiende plek in de Keuken Kampioen Divisie. Vorig seizoen sprokkelde de ploeg van trainer Ron Elsen 27 punten bij elkaar en eindigde ze daarmee op de vijftiende plek. Weliswaar werden er dat seizoen maar 29 wedstrijden gespeeld in plaats van de huidige 38, vanwege de coronacrisis.

Afgelopen weekend verloren de Limburgers met 2-0 van koploper SC Cambuur. In de tweede helft beslisten de Friezen de wedstrijd door goals van Keuken Kampioen Divisie topscorer Robert Mühren en Mees Hoedemakers.

Transfergekte

MVV is deze transferperiode heel actief. Er zijn maar liefst zeven spelers aangetrokken door de clubleiding. Het gaat hier om aanvallers Sven Blummel en Djibril Dianessy middenvelders Kai Bösing, Kürsad Sürmeli, verdedigers Brem Soumaoro, Rico Zeegers en Manuel Angiulli. Met deze aankopen hoopt MVV een frisse start te gaan maken in de tweede seizoenshelft. Tegenover deze aankopen staat wel het vertrek van sterspeler Joeri Schroijen. De aanvaller verruild MVV voor Xanthi FC uit Griekenland.

In de wedstrijd in het Goffertstadion eerder dit seizoen won NEC met 2-1 van de tegenstander van zaterdag. Door een succesvol afgeronde penalty van Jordy Bruijn en een goal van Joep van der Sluijs wonnen de Nijmegenaren van MVV.

De wedstrijd is zaterdag vanaf 16:30 live te beluisteren bij RN7.

De laatste training voor de wedstrijd. Video via mediapartner Omroep Gelderland:

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}