Voorbeschouwing: NEC sluit zeer matige eerste seizoenshelft af in Eindhoven

Voorbeschouwing: NEC sluit zeer matige eerste seizoenshelft af in Eindhoven

NIJMEGEN – NEC speelt aanstaande vrijdag zijn laatste wedstrijd voor de winterstop, uit tegen FC Eindhoven. In het Jan Louwers stadion zouden de Nijmegenaren door te winnen de eerste seizoenshelft nog enigszins positief kunnen afsluiten.

De eerste helft van het seizoen was niet om over naar huis te schrijven. Na negentien wedstrijden staat het team van Adrie Bogers, François Gesthuizen en Rogier Meijer op de tiende plek met 27 punten. Koploper SC Cambuur voert met 42 punten de lijst aan.

Afgelopen wedstrijd werd er met 2-3 in De Goffert verloren van Almere City. Dat betekende een derde nederlaag op rij in de Eerste Divisie. NEC kwam terug van een 0-2 achterstand, maar gaf het vervolgens al snel weer uit handen.

Tekst gaat verder onder de video.

FC Eindhoven

De ploeg uit Eindhoven is evenmin bezig aan een goed seizoen. Van de eerste negentien wedstrijden werden er meer verloren dan gewonnen (W6, G4, V9). Onder contract bij FC Eindhoven staat Joey Sleegers. De aanvaller kwam tussen 2015 en 2018 uit voor NEC. De Helmondenaar scoorde dit seizoen vier doelpunten, maar komt sinds oktober niet meer in actie vanwege een blessure. Het ligt dan ook niet in de lijn der verwachting dat hij tegen NEC zal spelen.

Laatste ontmoeting

Het laatste treffen tussen beide ploegen dateert van 9 augustus 2019. Toen werd er in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen in de eigen Goffert met 1-2 verloren. Anthony Musaba maakte het openingsdoelpunt, maar daarna scoorde Branco van den Boomen twee doelpunten waardoor de ploeg van Ernie Brandts er met de winst van door ging.

De wedstrijd

Tom Overtoom zal de wedstrijd naar alle waarschijnlijkheid aan zich voorbij moeten laten gaan. Hij viel in de wedstrijd tegen Almere City na een half uur spelen uit met een hamstringblessure. De middenvelder leek eerder dit seizoen te zijn uitgespeeld, maar mocht na enkele invalbeurten tegen Almere City weer eens starten en deed het niet onverdienstelijk. Robin Hensgens is de scheidsrechter van dienst. Het is de eerste keer dat hij een wedstrijd van NEC leidt. Voor de thuisblijvers is het duel te volgen op het schakelprogramma van FOX Sports en via de radio.

In samenwerking met onze mediapartner ForzaNEC.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}